مسجد به عنوان یکی از ریشهایترین موارد در اسلام محسوب میشود که توانسته باعث زنده ماندن اسلام ناب محمدی در سطح جهان شود و به همین منظور فعالیت مساجد در کشور و همچنین تهران اهمیت زیادی دارد.
دکتر علی آقا محمدی، رئیس گروه اقتصادی دفتر مقام معظم رهبری، در آیین افتتاح "خانه برکت احسان محله" کمپ سحر کیش که با همت قرارگاه محلات بنیاد برکت ستاد اجرایی فرمان امام خمینی صورت میگیرد، با بیان اهمیت توانمندسازی محلات و توسعه متوازن کشور، از آغاز چند طرح کلیدی در راستای ارتقای وضعیت اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی ساکنان محلات مختلف خبر داد.
پس از رونمایی از نسخه جدید اپلیکیشن مسجدیها، آقای دکتر علی آقامحمدی اظهار داشت: این برنامه نهتنها یک شبکه اجتماعی بین مسجدیهاست، بلکه فرصتی برای گسترش خدمات مساجد به محلات کمبرخوردار فراهم میکند.
در آستانه چهل و پنجمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی، «پویش محلات پربرکت» به عنوان یکی از برنامههای شاخص دهه فجر، با هدف تبیین دستاوردهای انقلاب اسلامی در سطح محلات کشور برگزار میشود. این پویش با همت قرارگاه محلات ستاد اجرایی فرمان حضرت امام که با مشارکت ستاد راهبری مساجد حوزههای علمیه همراه است، تلاش دارد روایتهای زنده و واقعی از تأثیر انقلاب اسلامی در زندگی روزمره مردم را بازتاب دهد.
حجتالاسلام سید حسن حسینی پیش از ظهر پنجشنبه در دومین دورهمی مشاوران مسجد محور که در پژوهشگاه حوزه و دانشگاه برگزار شد، با تأکید بر لزوم همکاری نهادهای مختلف، اظهار کرد: فعالان مساجد نباید بهعنوان نهادهای مستقل عمل کنند. تقویت ارتباط میان نهادهای مرتبط میتواند نقش مهمی در ارتقای جایگاه مساجد ایفا کند.
حجتالاسلام عباس پسندیده در دومین دورهمی مشاوران مسجدمحور که پیش از ظهر روز پنجشنبه در پژوهشگاه حوزه و دانشگاه برگزار شد، بر جایگاه محوری مساجد در تحولات اجتماعی تأکید کرد.
حجتالاسلام والمسلمین قابل بر لزوم اجرای مشاورههای پیشگیرانه در سطح مساجد تأکید کرد و پیشنهاد داد که ائمه جماعات بهعنوان محور نهضت آموزشی ازدواج، در ارائه مشاورههای تخصصی به جوانان نقشآفرینی کنند.
حجتالاسلام رفیعی هنر با تأکید بر لزوم توسعه مراکز مشاوره محلهمحور در مساجد، این اقدام را راهکاری مؤثر برای حل مسائل اجتماعی و افزایش تعاملات محلی دانست.
دبیر ستاد راهبری مساجد حوزه علمیه قم، با اشاره به اهمیت برگزاری جلسات مشاورهای در مساجد، این رویکرد را راهکاری بنیادی برای کاهش آسیبهای اجتماعی دانست و تصریح کرد: *«این جلسات باید در تمامی مساجد کشور توسعه یابد تا از طریق آنها، معضلات اجتماعی به شکلی مؤثر مدیریت شود.»
حجت الاسلام والمسلمین شعبانی با بیان اینکه متولیان مساجد باید برای جذب جوانان و نمازگزاران، برنامهریزی داشته باشند، گفت: برخی مساجد در قیامت از غربت و بیتوجهی که نسبت به آن وجود داشته، شکایت میکنند.
در اسلام، مساجد نه تنها مکانی برای اقامه نماز و عبادت هستند، بلکه جایگاههای مقدسی برای تعلیم و تربیت، وحدت اجتماعی، و تحقق اهداف فرهنگی و اجتماعی جامعه مؤمنین به شمار میروند.
حجتالاسلام ماندگاری در حرم مطهر رضوی گفت: یکی از راههای تقویت روحیه مقاومت در برابر دشمن آباد کردن مساجد است. البته عمران و آبادانی مسجد به ساختن گنبد و گلدسته نیست بلکه آبادانی مسجد به حضور فعال نیروهای جوان و انقلابی در آن است.
مقدم از همکاری ستاد هماهنگی کانونهای فرهنگی هنری مساجد با بنیاد شهید و امور ایثارگران در موضوع سرود خبر داد و گفت: با احتساب تولید حداقل چهار اثر در هر استان بیش از ۱۳۰ قطعه سرود تولید و در قالب ۱۳ آلبوم جمعآوری میشود.
رضایی گفت: ثبت نام در مسابقات قرآنی مدهامتان در هزار و ۴۰۰ کانون فرهنگی و هنری استان آذربایجان غربی آغاز شده، که شهرستان نقده با حضور فعالان قرآنی درکانون امام جعفر صادق(ع) ، بیشترین ثبت نام را در این مسابقات انجام دادند.
یک مداح اهلبیت(ع) با بیان اینکه خروجی عزاداریهای حسینی در مساجد باید بصیرت باشد، گفت: ماه محرم فرصتی برای رونق حضور گروههای سنی مختلف به ویژه جوانان در مساجد است تا با برنامهریزی مناسب پس از این ایام نیز حضور آنها در مساجد رونق یابد.
روابط عمومی دادگستری آذربایجان غربی با اشاره به اینکه تخریب واحد تجاری جنب مسجد بقیه الله ارومیه با حکم قضایی نبوده است، اعلام کرد: برای حفظ جان شهروندان تخریب انجام شده است.
در ۲۱ تیرماه ۱۳۰۴ عمال رژیم پهلوی با حمله به مسجد گوهرشاد به کشتار مردمی پرداختند که در اعتراض به سیاستهای ضددینی رضاخان تجمع کرده بودند. براساس شواهد موجود، واقعه کشتار مردم در مسجد گوهرشاد به دستور شخص رضا خان اتفاق افتاد.