معاون تبلیغ و امور فرهنگی حوزه علمیه قم:
مساجد علاوه بر جایگاه عبادی خود، دارای خاصیت تربیتی نیز هستند

معاون تبلیغ و امور فرهنگی حوزه علمیه قم با اشاره به جایگاه زن در خانواده اظهار داشت: زن در خانواده، چه در نقش مادر چه همسر و چه دختر، نقش محوری دارد. این عنصر اساسی تأثیری غیرقابلانکار در استحکام یا تزلزل خانواده دارد. ازاینرو صیانت از خانواده امری ضروری است.
به گزارش خبرنگار پایگاه خبری مسجدنیوز: حجتالاسلام حسین مردانپور، معاون تبلیغ و امور فرهنگی حوزه علمیه قم، در اولین نشست هماهنگی خواهران فعال مساجد که به همت ستاد راهبری مساجد حوزه های علمیه با همکاری جامعه الزهرا سلام الله علیها روز چهارشنبه ۸ اسفند ۱۴۰۳ در مسجد امام سجاد (ع) پردیسان قم برگزار شد، بر اهمیت نقش زنان در تحکیم بنیان خانواده و پیوند آنان با مساجد تأکید کرد.
وی در ابتدای سخنان خود ضمن عرض ادب و احترام به حاضران و امام جماعت مسجد، به جایگاه خانواده در اسلام اشاره کرد و گفت: در اسلام نهادی مقدستر از خانواده وجود ندارد. در روایت از پیامبر اکرم (ص) داریم که بنیان خانواده مقدسترین نهاد در جامعه اسلامی است.
معاون تبلیغ و امور فرهنگی حوزه علمیه قم با اشاره به جایگاه زن در خانواده اظهار داشت: زن در خانواده، چه در نقش مادر چه همسر و چه دختر نقش محوری دارد. این عنصر اساسی تأثیری غیرقابلانکار در استحکام یا تزلزل خانواده دارد. ازاینرو صیانت از خانواده، امری ضروری است.
وی در ادامه سخنان خود بر اهمیت ارتباط بانوان با مساجد تأکید کرد و افزود: ما باید تلاش کنیم که مساجد، فضایی برای معنویت، تربیت و تحکیم بنیان خانواده باشند. حضور بانوان در این مکان مقدس، نهتنها موجب تقویت فضای عبادی و فرهنگی مسجد میشود، بلکه نقشی اساسی در تربیت نسل آینده دارد.
حجتالاسلام مردانپور، مسجد را یک فضای تأثیرگذار در تربیت دینی و فرهنگی دانست و تصریح کرد: مساجد علاوه بر جایگاه عبادی خود، دارای خاصیت تربیتی نیز هستند. مکانی که خود، اثر تربیتی دارد و میتواند در کنار نماز جماعت، به مرکزی برای آموزش و رشد معنوی بانوان تبدیل شود.
وی با اشاره به آمار بانوان در شهر قم گفت: امروز در شهر قم نزدیک به ۷۰۰ هزار نفر از جمعیت را بانوان تشکیل میدهند؛ از دختران و کودکان گرفته تا زنان میانسال و کهنسال. این جمعیت نیمی از جامعه را در بر میگیرد و در عین حال، تأثیر مستقیمی بر نیم دیگر جامعه نیز دارد. بنابراین، توجه به جایگاه بانوان در مساجد و نقش آنها در تحکیم بنیان خانواده، ضروری است.
معاون تبلیغ و امور فرهنگی حوزه علمیه قم، در بخش پایانی سخنان خود، از بانوان فعال فرهنگی خواست تا ارتباط خود را با مساجد تقویت کنند. وی گفت: خواهش بنده این است که ارتباط خود را با مسجد محلهتان برقرار کنید. در جلسات با امام جماعت شرکت کنید و فعالیتهای فرهنگی، معنوی و اجتماعی را در این پایگاه دینی گسترش دهید. مسجد باید همانند صدر اسلام، محور تربیت و هدایت جامعه باشد و ما وظیفه داریم این جایگاه را احیا کنیم.
در پایان این نشست، حجتالاسلام مردانپور از حضور امام جمعه محترم پردیسان و سایر حاضران قدردانی کرد و تأکید کرد که تلاشهای فرهنگی و مذهبی بانوان در مسیر دین و نظام اسلامی، انشاءالله مورد رضایت الهی قرار خواهد گرفت.
منبع:
N17886/U49/S1,2,/C19/T