رشد معنوی جامعه با تبدیل هر مسجد به یک پایگاه قرآنی
حجتالاسلام صدر با بیان اینکه تبدیل هر مسجد به یک پایگاه قرآنی برکات فراوان ازجمله اخلاقمداری را به جامعه هدیه میکند، گفت: وقتی آموزههای نورانی قرآن روح حاکم بر مسجد شود، جامعه از نظر معنوی رشد میکند.
به گزارشی از پایگاه خبری مسجد نیوز، مقام معظم رهبری در دیدار با جامعه قرآنی در نخستین روز از ماه مبارک رمضان فرمودند: «هر مسجدی یک پایگاه قرآنی بشود؛ مساجد این محل با همدیگر ارتباط داشته باشند، همکاری داشته باشند؛ اساتیدشان اینها را به هم آشنا کنند؛ اینها بروند پیش آنها»؛ تاکید معظمله بر این مهم فرصتی را فراهم آورده تا ضرورت و برکات تبدیل مساجد به پایگاه قرآنی را در گفتگو با کارشناسان به بحث و بررسی بگذاریم.
حجت الاسلام «جلال صدر» درباره ضرورت تبدیل هر مسجد به یک پایگاه قرآنی، اظهار کرد: با توجه به اینکه قرآن کریم منبع اصلی اسلام است و در کنار اهل بیت(ع) به عنوان قرآن ناطق قرار دارد، دستورالعمل زندگی مومنانه را عرضه می کند چنان که در آیات ابتدایی سوره مبارکه بقره این مهم تصریح شده است: «ذَلِكَ الْكِتَابُ لَا رَيْبَ فِيهِ هُدًى لِلْمُتَّقِينَ».
امام جماعت مسجد پیامبر اعظم(ص) (واقع در سعادتآباد) تصریح کرد: از سوی دیگر مسجد خاستگاه اسلام و اولین پایگاه مسلمین در زمان وجود مقدس پیامبر(ص) بوده و در آن اتفاقات مبارکی رخ می داده است، اگرچه اصلی ترین شان تاسیس مسجد، عبادت خدا است اما از صدر اسلام کارکردهایی همچون رتق و فتق امور مسلمین، آمادگی برای جهاد، قضاوت، پاسخ به سوالات شرعی و ... داشته است اگر همه این کارکردها را در نظر بگیریم با توجه به اینکه در دنیا و زمانه کنونی ما مشکلات مردم با پناه بردن به قرآن مرتفع می شود، مکانی بالاتر از مسجد که معارف دین در آن مطرح شود و به اطلاع مردم برسد برای پناه بردن به قرآن و استمداد از آن وجود ندارد.
وی در ادامه تاکید کرد: مقام معظم رهبری به دلیل اشراف به جامعه اسلامی و نیز روابط بین الملل، با نگاه ژرف و بصیرت نافذ نسبت به همه امور، بر انس با کلام خدا در خانه خدا تاکید دارند که این حتما مصلحت و برکاتی دارد.
وی درباره راه هایی که به تبدیل مساجد به پایگاه قرآنی کمک می کند، گفت: در استان تهران مرکز رسیدگی به امور مساجد فعال است و هر اتفاق خوبی که قرار است در مساجد رقم بخورد از مسیر قانونی و با سیاست های مصوب رخ می دهد. در استان های دیگر نیز توسط نماینده ولی فقیه و ائمه جمعه به عنوان متولیان امور مساجد هر استان و شهرستانی اقدامات اینچنینی انجام می شود.
این امام جماعت اضافه کرد: اگر این بستر توسط حوزه های علمیه، نمایندگی های ولی فقیه در دانشگاه ها و وزارتخانه ها و سازمان ها و همچنین از طریق فضاسازی رسانه ای فراهم شود، شاهد تحقق تبدیل مساجد به پایگاه های قرآنی هستیم.
این کارشناس مذهبی درباره رهاورد این تحول مسجدی، تاکید کرد: قرآن کتاب هدایت است و این هدایت وقتی در مسجد رقم بخورد، آثار و نورانیت ویژه ای را در جامعه رقم می زند به ویژه آنکه مسجد بستر اخلاق مداری افراد جامعه و در راس آنها خانواده است؛ وقتی روح این کالبد، قرآن باشد باعث ارتقای سطح معنوی جامعه می شود.
پایان پیام
منبع: شبستان
N14552/U45/S1,2,4,/C40/T3