مسجد دو مناره سقز یادگاری از دوران افشاریه
مـسـجـد دو مناره از جاذبههای تاریخی شهر سقز در سـال ۱۳۷۸ با شـماره ثـبتی ۲۶۰۰ جـزو آثـار مـلـی کشور به ثبت رسـیده است، بنایی که بر اساس مستندات تاریخ ساخت آن به دوران افشار بر می گردد.
به گزارشی از پایگاه خبری مسجد نیوز، مسجد دو مناره سقز در بافت قدیم شهر در خیابان امام خمینی و در پشت حسینیه این شهر قرار دارد.
آنچه که در اولین نگاه نظر هر بینندهای را به خود جلب میکند وجود ایوانی ستون دار در نمای مسجد است که همین ویژگی آن را از سایر مساجد کردستان و شاید ایران متمایز میکند.
این میراث ایران کهن که در محله میانقلعه و در دامنهی تپه تاریخی نارین قلعه قرار گرفته، مسجدی قدیمی است که به دلیل برخورداری از دو مناره بلند، به «مسجد دو مناره» شهرت یافته است.
برخی از کارشناسان قدمت آن را متعلق به دوران شیخ حسن مولانا آباد از بزرگان و عارفان دوران حکومت افشاریه میدانند که با توجه به معماری و کاشیکاریهای انجام شده در مسجد، احتمال احداث آن در اواخر دوران افشاریه و اوایل دوران زندیه، دور از ذهن نیست.
این مسجد دارای حوضخانهای با یک گنبد بر فراز آن است که نمازگزاران در آن وضو میگیرند و به نظر میرسد که قدمت آن از عمر مسجد بیشتر و متعلق به دوران صفویه است.
پایان پیام
منبع: خبرگزاری صدا وسیما
N14431/U45/S1,2,/C20/T3