پیام سه عالم به مناسبت سالروز ساخت مسجد جمکران

مراجع عظام تقلید در پیامهایی جداگانه به مناسبت سالروز ساخت بنای مسجد جمکران صادر کردند.
به گزارش پایگاه خبری مسجدنیوز: آیت الله نوری همدانی، آیت الله مکارم شیرازی و آیت الله سبحانی در پیامهایی جداگانه سالروز ساخت بنای مسجد مقدس جمکران را گرامی داشتند.
دستور ساخت مسجد جمکران حدود هزار و ۱۰۰ سال پیش در ۱۷ رمضان سال ۳۷۳ هجری قمری به دستور حضرت ولیعصر عجل الله تعالی فرجه الشریف به شیخ حسن مصلح جمکرانی عالم بزرگوار در روستای جمکران داده شد.
مسجد جمکران امروزه قدمگاه عاشقان امام حاضر و میادگاه منتظران ظهور است.
بیش از ۱۱ هزار نفر خادم و خادم یار از گوشه گوشه ایران به مهمانان جمکران خدمت میکنند.
مهمترین مراسم مسجد جمکران در طول سال شامل نیمه شعبان، اربعین، شبهای قدر و نوروز است.
روایتی از نور؛ داستان تاسیس یک مسجد
قصه از شب هفدهم رمضان ۱۰۷۳ سال پیش آغاز شد، نوری از غیب درخشید و بذری در خاک جمکران کاشته شد که امروز، در هزارهای چشمانتظار، به درخت تناوری بدل گشته است. حضرت ولیعصر (عج) به شیخ حسن بن مثله جمکرانی دستور میدهند تا در زمینی معین، مسجدی بنا کند. بر اساس این روایت، امامزمان (عج) فرمودند: «به مردم بگو به این مکان رویآورند و آن را عزیز شمارند…». این دستور، سرآغاز بنای مسجد مقدس جمکران شد؛ مکانی که از آن زمان تاکنون، میعادگاه عاشقان و منتظران ظهور بوده است.
میعادگاه منتظران؛ جمکران و فرهنگ انتظار
انتظار فرج، رکن اصلی تشیع، در مسجد جمکران به اوج خود میرسد. این مکان مقدس، با برگزاری مراسم دعا و نیایش، بهویژه در شبهای چهارشنبه، فرهنگ انتظار را در بین مسلمانان زنده نگه میدارد و آنان را برای ظهور منجی آماده میسازد. جمکران، مکانی برای تجدید عهد با امامزمان (عج) و تقویت روحیه انتظار است. این مکان مقدس، به منتظران یادآوری میکند که باید همواره آماده ظهور باشند و با عمل به دستورات الهی، زمینه را برای ظهور فراهم کنند. معاون سابق خدمات زائرین مسجد جمکران ابراهیم صدوقی این مکان مقدس را میعادگاه منتظران ظهور امامزمان (عج) از سراسر عالم میداند و میگوید: «جمکران فرهنگ مهدویت را در بین جوامع ترویج میکند.»
سفیران معنوی
امروزه در خارج از کشور همان قدر که حرم مطهر امام رضا (ع) مشهور شده است، جمکران هم شهرت دارد. جمکران، با جذب زائران از کشورهای مختلف، چهرهای صلحطلب و معنوی از ایران را به جهانیان معرفی میکند. مهماننوازی ایرانیان، برنامههای فرهنگی و مذهبی بینالمللی، و فضایی معنوی و آرامشبخش، زمینهساز تعامل بین پیروان مذاهب مختلف میشود. زائران خارجی، با تجربه حضور در جمکران، تصویری واقعی از ایران را در ذهن خود ثبت میکنند.
اولویت اصلی مسجد جمکران کارهای فرهنگی و بینالمللی است و رسالت این مسجد نقل معارف مهدوی است تا این مکان تنها جایی برای نمازخواندن نباشد. این مسجد تقریباً هزار سال توسط اهالی روستای جمکران حفظ و اداره شدهاند، اما رشد زیادی نداشت تا اینکه با پیروزی انقلاب اسلامی ایران و مخصوصاً بعد از انقلاب، مسجد به اوقاف واگذار شد و با تعیین هیئت امنا اداره شد.
حدود ۲۳ سال پیش، مقام معظم رهبری برای مسجد، تولیت تعیین کردند که تا به امروز با همین روند مدیریت شده است. مسجد در این مدت هم از نظر فیزیکی و عمرانی و هم از نظر فرهنگی توسعه پیدا کرد و کارهای زیادی در آن صورت گرفت، اما خیلی از کارها هم است که باید انجام شود که اولویت اصلی کارهای فرهنگی و بینالمللی است.
*جمکران، قلب تپنده انتظارحالا مسجد جمکران، با میزبانی سالانه ۲۵ میلیون زائر، قلب تپنده انتظار برای ظهور است. این مکان مقدس، با تقویت فرهنگ انتظار، زمینهساز شکلگیری جامعهای آماده برای پذیرش حکومت جهانی امام مهدی (عج) میشود. جمکران، نه فقط یک مکان جغرافیایی، بلکه یک جریان معنوی است که در سراسر جهان گسترده شده است.
منبع :رسا / خبرگزاری صداوسیمای قم
منبع:
N17897/U49/S/C19/T