حجتالاسلام عباس پسندیده:
مساجد، پایگاهی برای حل مشکلات روانی و اجتماعی/ لزوم نگاه زندگیمحور در مشاوره مسجدی
حجتالاسلام عباس پسندیده در دومین دورهمی مشاوران مسجدمحور که پیش از ظهر روز پنجشنبه در پژوهشگاه حوزه و دانشگاه برگزار شد، بر جایگاه محوری مساجد در تحولات اجتماعی تأکید کرد.
به گزارش مسجد نیوز: حجتالاسلام عباس پسندیده در دومین دورهمی مشاوران مسجدمحور که پیش از ظهر روز پنجشنبه در پژوهشگاه حوزه و دانشگاه برگزار شد، بر جایگاه محوری مساجد در تحولات اجتماعی تأکید کرد و گفت: «مسجد تنها محلی برای عبادت نیست و نباید فعالیتهای آن به انجام مناسک محدود شود، بلکه باید در برنامهریزیها، آموزش مباحث معنوی و تقویت ارتباط با خداوند نیز مدنظر قرار گیرد.»
لزوم نگاه زندگیمحور در مشاوره مسجدی
این استاد حوزه و دانشگاه با اشاره به ضرورت گسترش رویکرد مشاوره مسجدمحور اظهار داشت: «رویکردهای مشاورهای باید زندگیمحور باشند و آموزههای دینی از دریچه موضوعات روزمره و مسائل عملی زندگی ارائه شوند.» وی تأکید کرد که طبقهبندی علمی صرف، برای تبیین موضوعات مشاورهای کافی نیست و بر ضرورت ارائه مطالب کاربردی و عملی تأکید کرد.
نقش مساجد در ارتقای کیفیت زندگی دینی
حجتالاسلام پسندیده افزود: «اگر معارف دینی از زاویه نیازهای واقعی زندگی مطرح شوند، اثربخشی بیشتری خواهند داشت.» وی مسجد را محور زندگی الهی دانست و بر لزوم تقویت آن به عنوان مرجع پاسخگویی به سؤالات مردم بر اساس آموزههای قرآنی و روایی تأکید کرد.
مساجد، پایگاهی برای حل مشکلات روانی و اجتماعی
وی با اشاره به مشکلات فضای روانی جامعه امروز تصریح کرد: «علیرغم پایبندی مردم به دین، برخی رفتارهای افراطی، باعث ایجاد حس منفی در جامعه شده است. در این شرایط، مساجد میتوانند پایگاهی مؤثر برای حل این مشکلات باشند.»
ضرورت توجه به مسائل خانواده در فضای مسجد
حجتالاسلام پسندیده، آموزش مسائل اجتماعی و خانواده را از نیازهای اساسی جامعه دانست و گفت: «افرادی که آموزش مناسب ببینند، به دیدگاه جامعتری دست خواهند یافت و این نگاه باید در حوزه مشاوره مسجدی لحاظ شود.» وی بر لزوم رویکرد مسألهمحور و موقعیتمحور در پرداختن به موضوع خانواده تأکید کرد.
مشاوره مسجدی، راهی برای کاهش آسیبهای اجتماعی
این استاد حوزه افزود: «با نگاه مسألهمحور و بهرهگیری از آموزههای دینی، میتوان بسیاری از آسیبها و چالشهای اجتماعی را بهصورت بنیادین حل کرد.» وی خواستار ارتقای جایگاه مشاوره مسجدی شد و تصریح کرد: «محوریت این فعالیتها در مساجد، به همراه طبقهبندی مناسب مسائل و استفاده از متخصصان، میتواند تأثیرات مثبتی بر جامعه داشته باشد.»
منبع:
N17837/U49/S2,/C/T2