پایگاه خبری مسجد نیوز گزارش می دهد:
مسجد «الغوری» نمادی از زیبایی پایدار بناهای اسلامی
مسجد قدیمی «الغوری» از قدیمی ترین مساجد قاهره متعلق به دوره «ممالیک» است که پس از گذشت سالها همچنان پایدار و استوار برجای مانده است.
به گزارش پایگاه خبری مسجد نیوز به نقل از الجمهوریة، اینجا در مصر هزاران مسجد تاریخی از صدها سال پیش باقی مانده است که عمر برخی از آنها بیش از یکهزار سال است. زیبایی در این مسئله است که آنها همچنان پایدار و استوارند. یکی از این مساجد قدیمی مصر مسجد «سلطان الغوری» است.
این مسجد یکی از مهمترین مساجد مصر است که در تقاطع خیابان المعز با خیابان الازهر قرار دارد. این مسجد یکی از ساختمان های قدیمی است که «سلطان قنصوه الغوری» در سال 10 هجری آن را تاسیس کرده است. وی مجموعه ای از ساختمان متشکل از حمام، منزل، نشیمن گاه، مدرسه، گنبد و مسجد را احداث کرد.
این مسجد آخرین بنای تاریخی در دوره ممالیک به شمار می آید. ساخت این مسجد سال 909 هجری به پایان رسید.
این مسجد شامل یک صحن سرباز مربع است و چهار ایوان دارد. ایوان شرقی به نام «ایوان القبله» به شکل نعل اسب است که در راس آن محرابی از سنگ مرمر صیقلی قرار گرفته و در کنار آن، منبر از چوب مزین با عاج و صدف وجود دارد. این ایوان به سه بخش مفروش شده با سنگ مرمر تقسیم می شود.
این مسجد سه جهت مهم دارد که مهمترین آن جهت شرقی است که مشرف بر خیابان معزالدین الله است و مرکز آن ورودی اصلی است و پایین آن دکان ها قرار دارند. سه پنجره بالای آن باز می شود که با خط مملوکی آیه قرآن بر بالای این پنجره ها نوشته شده است، سپس اسم الغوری و القاب آن و دعا برای وی وجود دارد. در میانه در سمت دیگر آن، جهت القبلیه است که گلدسته بزرگ مربعی دیده می شود.
زمین این مسجد با سنگهای مرمر رنگی مفروش شده است. مناره این مسجد به سبک دوره اندلسی ساخته شده است و در طرف القبلی در بخش شرقی قرار دارد.بین مسجد و گنبد پوشیده از چوب بود که تا سال 1882 میلادی باقی ماند و در بازسازی جدید مدرن شد.
این مسجد و گنبد آن یکبار در سال 1902 تا 1907 بازسازی شد و بار دیگر در نوامبر 2005 نیز بازسازی و مرمت به مدت پنج سال بر این مجموعه تاریخی انجام گرفت.
منبع: شبستان
N9483/U30/S1,2,3,4,7,/C50/T1