برکات رفت و آمد به مسجد در کلام امیر(ع)
امیرالمومنین(ع) در اهمیت جایگاه مسجد فرمودند: «... کسی که حرمت مسجد را نگاه دارد، روز قیامت خداوند او را با چهرهای خندان و شادمان ملاقات میکند و خداوند نامهاش (نامه اعمالش) را به دست راستش میدهد.
به گزارش پایگاه خبری مسجد نیوز، مسجد پایگاه توحید و سنگر ادای تکلیف عبودیت و کانون آکنده از جلوه جمال الهی و سکوی پرواز محبوبترین زمزمه های عارفانه است. امیرمومنان امام علی (ع) نیز در مواردی توصیه ها و نکاتی را در اهمیت جایگاه این مکان مقدس دارند که بخشی از آن ها در زیر مرور می کنیم.
امیر المومنین(ع) فرمودند: هر کس به مسجد رفت و آمد کند، یکی از آثار و فواید هشت گانه نصیب او خواهد شد :
۱.با برادر و دوستی جهت رسیدن به امور خدایی سودمند و مفید است، آشنا می شود.
2-دانش و علمی تازه و نو می آموزد.
3- دلیل محکمی برای تقویت و اعتقاد به مسائل دینی به دست میآورد.
4- رحمتی که مورد انتظار بود، شامل او می شود.
5-سخنی که او را از هلاکت نجات می دهد فرا می گیرد.
6- سخنی می شنود که او را به سوی هدایت دعوت میکند.
7- از ترس خدا گناهی را ترک می کند.
8- بواسطه حیا گناهی را انجام نمی دهد.
در روایت دیگری از حضرت علی (ع) آمده: «نشستن در مسجد بهتر از نشستن در بهشت می داند چرا که در بهشت خود را خشنود می کنیم و در مسجد پروردگار را». آن حضرت(ع) بر لزوم خوشبو و معطر کردن مساجد در هر روز از هفته نیز تاکید کرده اند.
در روایت دیگری از حضرت امیر(ع) آمده است: «هر کس می خواهد به مسجد داخل شود با آرامش و با طمانینه وارد شود، چون مساجد خانه های خدا و محبوب ترین محل ها در نظر او است. کسی که حرمت مسجد را نگاه دارد، روز قیامت خداوند او را با چهره ای خندان و شادمان ملاقات می کند و خداوند نامه اش (نامه اعمالش) را به دست راستش می دهد.»
همچنین حضرت امیر(ع) توصیه کرده اند: « کسی که احترام مسجد راحفظ کند و از انداختن اخلاط (آب بینی و سینه) در آن خودداری نماید، در روز قیامت، با سرور و شادمانی و در حالی که کتاب اعمالش را در دست راست دارد، خداوند متعال را ملاقات می کند. مسجد، هنگامی که کسی در آن خلط می اندازد، از شدت درد و ناراحتی به خود می پیچد همان گونه که اگر یکی از شما را با چوب خیزران بزنند از شدت درد به خود می پیچید.»
در روایت دیگری امام اول شیعیان فرمودند: «نماز در مسجد اعظم برابر با صدنماز، و در مسجد قبیله برابر با بیست و پنج نماز، و در مسجد بازار، برابر با دوازده نماز، و نماز در خانه (که به تنهایی انجام می دهد) معادل یک نماز است». و نیز فرمودند: «جلوس من در مسجد از سکونت در بهشت برایم بهتر است، زیرا اقامت من در بهشت موجب خوشنودی من است، اما بودن من در مسجد موجب رضا و خوشنودی خدا است.»
همچنین، روایت شده حضرت امیر(ع) فرمود: «حریم مسجد چهل زراع است و همسایگان مسجد چهل خانه از چهل طرف مى باشند».
منابع:
۱- ثواب الاعمال؛
۲-بحارالانوار؛
۳- وسایل الشیعه؛
۴-ثواب نماز در مسجد.
منبع: شبستان
N9390/U30/S/C0/T3