گسترش اعتیاد جوانان و نوجوانان به بازیهای رایانه ای

گسترده شدن بازیهای رایانه ای و استفاده جوانان و نوجوانان از این بازیها باعث ترویج خشونت و اعتیاد به این بازیها شده و کارشناسان و متخصصان علوم اجتماعی از آن به عنوان آسیب اجتماعی نام میبرند .
به گزارش مسجدنیوز،یکی از متخصصان علوم اجتماعی دلیل روی آوردن جوانان به این بازیها را کمبود شادی و نشاط درجامعه میداند و معتقد است ارزان بودن این بازیها باعث شده تا جوانان با قیمت پایین به آنها دسترسی پیدا کنند.
حمید فتاحی کارشناس ارشد علوم اجتماعی با بیان اینکه بر این بازیها هیچ نهاد و خانواده ای نظارت ندارد می گوید: درمورد این بازیها هیچ نهادی مسئولیت نظارتی ندارد و خانوادهها هم نمیتوانند یا نمیدانند چگونه می شود نطارت کنند چرا که برای استفاده از این بازیها حدود سنی معین نشده است و نوجوانان درهر سنی از انواع این بازیها استفاده میکنند.
پیشتر از این یکی از متخصصان علوم رفتاری درباره نفوذ بازی های اینترنتی در بین افراد جامعه آماری را ارايه داده و گفته بود که با توجه به گسترش روزافزون بازیهای رایانه ای در انواع و شکل های مختلف گروه اجتماعی بنیاد علوم رفتاری پژوهشی را از ابتدای سال ۹۲تا پایان سال ۹۳ بین۴ هزار و ۶۵۰ نوجوان ۸ تا ۱۴ ساله در تهران، اصفهان، ابهر، رودبار، رشت و کاشان انجام داده است.
مجید ابهری گفته بود بعد از انجام این پژوهش مشخص شد ۳۰ درصد نوجوانان به بازی های رایانه ای اعتیاد دارند و وضعیت مالی خانوادگی با بازیهای پیشرفته ارتباط مستقیم داشته و کودکان خانواده هایی که پدر و مادر هر دو شاغل هستند ۴ برابر بیشتر از کودکان دیگر برای بازی های یاد شده وقت مصرف می کنند.
او با اشاره به افت تحصیلی و انزوا و گوشه گیری نوجوانانی که اعتیاد به بازیهای اینترنتی دارند، گفته بود : ضعف بیماری چشم، مشکلات اسکلتی به ویژه در ناحیه گردن، کمر و انگشتان و اختلالات گوارشی اصلی ترین عوارض جسمانی، ترس و کابوس، پرخاشگری، تیک های عصبی، شب ادراری، ترس های بی مورد، بلوغ زودرس بر اثر هیجان های عصبی از عوارض روحی و عصبی این بازیها است و در مقایسه با پیشرفت تحصیلی اینگونه افراد نسبت به سال قبل دچار افت چشمگیر تحصیلی شده اند و گوشه گیری و انزوای آنان باعث نگرانی خانواده در برخی از موارد می شود.
نوجوانان توانایی خود را در برابر شکست از دست می دهند
از آنجا که تنظیم راحتی و دشواری و برد و باخت این بازی ها توسط خود نوجوانان انجام می گیرد آنها با عادت کردن به برنده شدن در مقابل شکستها توانایی خود را از دست داده و با کوچکترین شکست دچار مشکلات رفتاری می گردند.
ابهری با بیان این مطلب گفت: کمرنگ شدن روابط عاطفی و خانوادگی و خودداری از حضور در جمع خانواده ها و میهمانی ها عوارض رفتاری این گونه بازی ها است.
ابهری با اشاره به اینکه ۹۹ درصد از این بازی ها وارداتی بوده است و بر اساس فرهنگ و تربیت غربی تهیه و عرضه می گردند فرزندان ما دچار اختلال هویت شده اند گفت: ۸۹ درصد این بازی ها دارای صحنههای خشن و کشتاری می باشد ضمن ایجاد اختلالات روحی و عصبی در کودکان خشونت را در آنها نهادینه کرده اند و روحیه کودکان را آماده پرخاشگری می کند.
صدا و سیما باید اطلاع رسانی کند
یک روانشناس هم معتقد است خانواده ها دوست دارند که فرزند یا فرزندانشان گوشه ای بنشیند و بدون اینکه شیطنت کند آرام بازی کنند اما این خواسته اشتباه است.
سجاد موسوی با اشاره به اینکه مادران شاغل زمانی که خسته از کار روزانه به خانه می رسند بیشتر دوست دارند که فرزندشان ساکت باشد و شیطنت نکند می گوید: نباید از اینکه کودک یا نوجوان آنها در گوشه ای نشسته و بازی نمی کند خوشحال باشند چرا که در گذشته فرزندان بازیهای گروهی انجام می دانند و انرژی و هیجانات آنها تخلیه می شد اما حالا روبروی تلویزیون دراز می کشند و با بازی های خشن رایانه ای مشغول می شوند.
موسوی از رسانه ملی انتقاد می کند و می کند : صدا و سیما باید بارها و بارها آسیب های جسمی و روانی این بازی ها را به خانواده ها و کودکان و نوجوانان گوشزد کرده و اطلاع دهد اما این کار را نمی کند.
منبع: ایسکانیوز
N847/U0/S2,/C4/T1