کانون های مساجد همدان بر اساس سطح بندی، اعتبار دریافت می کنند
دبیر کانون های فرهنگی هنری مساجد استان همدان گفت: به منظور فعال تر شدن این کانون ها، اعتبارات سال جاری بر اساس سطح بندی انجام شده در سه سطح یک، دو و سه تخصیص می یابد.
به گزارش مسجدنیوز،هادی فیض منش روز یکشنبه در آیین افتتاح طرح غنی سازی اوقات فراغت کانون های فرهنگی و هنری نهاوند افزود: کانون های سطح یک مبلغ 10 میلیون ریال، کانون های سطح دو مبلغ هفت میلیون ریال و کانون های سطح سه مبلغ چهار میلیون ریال اعتبار دریافت می کنند.
وی با برشمردن شاخص های در نظر گرفته شده برای سطح بندی کانون ها افزود: سطح بندی کانون ها بر اساس میزان فعالیت ها و تعداد اعضای فعال در کانون ها انجام می شودتا بتوان اعتبارات مناسب را به آنها اختصاص داد.
فیض منش با بیان این موضوع که کانون های مساجد دارای حساب جداگانه هستند افزود: اعتبارت به طور مجزا به حساب کانون فرهنگی هنری مساجد در نقاط مختلف استان واریز می شود که در این ارتباط در سال جاری 140 میلیون تومان اعتبار به حساب کانون های فرهنگی هنری مساجد استان همدان واریز شده است.
وی از تدوین طرح آمایش فرهنگی استان همدان خبر داد و گفت: کانون های مساجد در طرح آمایش فرهنگی تعریف شده اند و قصد داریم مساجد را به مساجد تراز اسلامی برسانیم .
وی با بیان اینکه مساجد تنها یک مرکز عبادی محسوب نمی شوند گفت: یکی از تفاوت های مساجد با دیگر مراکز عبادی در کارکردهای متفاوت مسجد است که می توان از آن به عنوان مراکز فرهنگی ، سیاسی و حتی نظامی استفاده کرد.
دبیر کانون های فرهنگی هنری مساجد استان همدان استقبال جوانان از کانون های فرهنگی مساجد را مطلوب ارزیابی کرد و گفت: در سال گذشته بیش از 70 هزار نفر در کانون های تابستانی کانون های مساجد در سطح استان شرکت داشتند و امسال پیش بینی می شود این تعداد به بیش از 80 هزار نفر برسد.
فیض منش گفت: در شرایطی که دشمن جوانان ما را هدف حملات فرهنگی خود قرار داده لازم است مساجد به عنوان یک پناهگاه برای جوانان در نظر گرفته شود تا جوانان بتوانند خود را در برابر فشارهای مختلف مصون نگه دارند .
وی افزود: با توجه به کارکرد مثبت کانون های فرهنگی و هنری مساجد به دنبال آن هستیم که تعداد کانون ها از 517 مرکز به 600 مرکز ارتقا پیدا کند .
امام جمعه نهاوند نیز گفت: با پیروزی انقلاب اسلامی دشمنان ما برای شکست انقلاب، توطئه های زیادی از جمله جنگ تحمیلی ، گروهک های معاند و تحریم ها را برنامه ریزی و اجرا کردند که با کمک خداوند همه این توطئه ها با شکست مواجه گردید و انقلاب به راه خودش ادامه داد.
حجت الاسلام عباسعلی مغیثی نیا افزود: آمریکا و غرب که دیدند این انقلاب در برابر همه این خطرات سربلند بیرون آمد تهاجم فرهنگی را در حوزه هایی مانند مواد مخدر ، ماهواره و فیلم های مبتذل را آغاز کردند تا جوانان ما را به دام بکشند .
وی گفت: در برابر این تهاجم و شبیخون فرهنگی باید کار فرهنگی انجام شود و به جوانان آگاهی داده شود تا آنان دنبال فساد نروند که منطقی ترین راه مقابله با این معضلات همین کانون های مساجد می باشند .
وی افزود: امروز وظیفه همه ما این است که جوانان را با مساجد آشناسازیم و اوقات فراغت آنان را در مساجد پر کنیم.
وی نماز را مهمترین عامل مبارزه با تهاجم فرهنگی عنوان کرد و گفت: نگاهی به زندگی ائمه اطهار نشان می دهد که آن بزرگواران نماز را در درجه اول اهمیت قرار داده اند لذا ما هم باید تلاش کنیم که اهمیت آنرا برای جوانان گوشزد کنیم تا آنان به بهره مندی از این عامل اسیر انحرافات دشمن نشوند .
سرپرست فرمانداری نهاوند نیز گفت: پس از انقلاب اسلامی، مسجد محور تمامی برنامه ها بود و مردم ما با اعزام از این مرکز به جبهه های حق علیه باطل تمام دنیا را به زانو در آورند.
مهرداد نادری فر با بیان اهداف دشمن از تهاجم فرهنگی به نظام اسلامی گفت: دشمن تهاجم فرهنگی بی رحمانه ای را علیه جوانان ما آغاز کرده تا ذهن و دل آنها را با اسلام و دین بیگانه سازد لذا برای مقابله با این ترفند دشمن مساجد می توانند کانون مقابله با جنگ فرهنگی باشند .
وی گفت: دشمنان ما امروز 150 کانال فارسی زبان را راه اندازی نموده و برنامه های مخرب پخش می کنند تا جوانان ما را منحرف نمایند لذا ما هم باید در برابر آنها برنامه داشته باشیم .
وی اجرای برنامه های با نشاط توسط کانون ها را مهم خواند و گفت: کانون های فرهنگی و هنری مساجد برای جوانان می بایست جاذبه ایجاد کنند و برنامه های خوبی را به اجرا در آورند.
در حال حاضر 56 کانون فرهنگی و هنری و 20 کتابخانه در سطح مساجد شهرستان فعال می باشند که از این تعداد 40 کانون در مساجد روستاها و 16 کانون در مساجد شهری قرار دارند .
نهاوند با دارا بودن جمعیتی نزدیک به 200 هزار نفر در 105 کیلومتری جنوب شهر همدان قرار دارد.
منبع: ایرنا
N764/U0/S3,/C30/T1