مسجدی با نماد مقاومت در اندونزی
مسجد بیتالرحمن در شهر «آچه» اندونزی از مساجد عجیب و تاریخی در این کشور است که هم نماد مقاومت محسوب میشود و هم از سونامی نجات یافته است.
به گزارش پایگاه خبری مسجد نیوز , کشورهای اسلامی دارای مساجد بسیاری هستند و هر کدام دارای قصه جالبی هستند.
در میان این مساجد، مسجد بیت الرحمن در شهر آچه اندونزی یک تحفه معماری در این کشور محسوب میشود و سمبل مقاومت علیه اشغالگران هلندی در اندونزی است، هر چند هلندیها آن را بنا کردهاند.
مسجد بیتالرحمن سلطان «اسکندر مودا» سال ۱۶۱۲ میلادی بنا شده است و در زمان حمله هلندیها در سال ۱۹۷۳ میلادی، در آتش سوخت و بعدها در سال ۱۸۷۹ میلادی هلندیها این مسجد را مرمت و بازسازی کردند.
مسجد الرحمن در ابتدا دارای یک مناره بود و سپس به پنج مناره مزین شده است، طراحی این مسجد بر اساس سبکهای اروپایی، مغولی و هندی است، این مسجد گنبدهای سیاه رنگ دارد که از چوب ساخته شدهاند.
مرمر داخلی این مسجد از کشور چین، پنجرههای آن از کشور بلژیک و سنگ آن از کشور هلند وارد شده است، مسجد الرحمن با زیبایی خاص خود رمز این شهر محسوب میشود.
پس از استقلال اندونزی این مسجد از اهمیت بسیاری برخوردار شد و مرمتهای بسیاری شد که از جمله آن میتوان به مرمت و توسعه این مسجد در سال ۱۹۹۱ میلادی اشاره کرد که دکتر ابراهیم حسن؛ استاندار آچه بر آن نظارت داشت.
در انجام این عملیات مرمت، زمین این مسجد توسعه یافت و با سنگهایی از ایتالیا مجهز شد و همچنین کتابخانه، اتاق مهمان، دفتر و سالن و وضوخانه به آن افزوده شد، مساحت بیرونی آن دارای بوستان و پارکینگ شد و مناره اصلی بر آن ساخته شد.
همچنین با توسعه این مسجد، مساحت آن به ۴۷۶۰ متر مربع رسید و ظرفیت آن به ۹۰۰۰ نفر رسید، این مسجد ۷ گنبد، ۴ مناره و یک مناره اصلی دارد.
در سال ۲۰۰۴ میلادی بر اثر وقوع سونامی، این مسجد دچار خرابیهایی شد، اما به دلیل مقاوم بودن و استفاده از مصالح مناسب، این مسجد از تخریب جان سالم به در برد.
منبع: شبستان
N7285/U13/S2,7,/C50/T2