رستگاری خانواده از دیدگاه قرآن
آموزه های قرآن تاثیر و نقش بی بدیلی در رشد و شکوفایی خانواده مومنین ایفا می کند. از منظر قرآن افراد با رعایت محتوای ارزشمند این کتاب آسمانی به رشد و تعالی می رسند.
خانواده اعم از پدر و مادر، فرزند یا فرزندان در واقع پایه و بستر یک اجتماع را تشکیل می دهند و از همین رو این اجتماع کوچک از دیدگاه قرآن کریم باید در مسیر رعایت تقوا و حقوق الهی که در آیات و سخنان رسول گرامی اسلام (ص) آمده، حرکت کند.
خانواده در منظر قرآن با توجه به اینکه یک نهاد مقدس به شمار می رود با توسل و انس با قرآن کریم نه تنها در مسیر صحیح و صراط مستقیم گام برخواهد داشت بلکه از تمامی انحرافات و پلیدی های ناخواسته نیز به دور خواهد بود.
یک خانواده با رعایت مبانی اخلاقی و حقوقی که در آیات الهی به آنها تاکید شده از خطرات بسیاری از جمله بیماری های روانی، اعتیاد، طلاق و غیره که در کمین آنان نشسته ؛ در امان خواهند بود.
از دیدگاه قرآن برای داشتن یک خانواده موفق، باید ابتدا گام ها را درست و صحیح برداشت و با انتخاب همسری شایسته و واجد معیارهای قرآنی، فصل های اولیه زندگی را خوب بسازیم تا فصل های بعدی تقویت شود.
داشتن یک خانواده گرم و صمیمی و موفق آرزوی همگان است و از این رو با تقویت ایمان و احترام به اصل تفاوت بین زن و مرد، اصل تعاون را در میان خانواده اجرایی کنیم تا به تفاهم و توازن که خمیر مایه موفقیت است دست یافت.
از نظر قرآن، خانه در مقام و جایگاه بالایی قرار دارد ؛ به قدری که حفظ حریم آن بر همگان توصیه شده است .
رشته حیات خانواده باید چنان استوار باشد که هیچ عاملی نتواند آن را از هم بگسلد. برای حفظ خانواده از فروپاشی باید از همان آغاز مراقب بود و کنترلهای لازم را انجام داد. عواملی که سبب حفظ خانواده از خطر و آلودگیها میشود، بسیار و متنوع است؛ زیرا بخشی از آنها به خود زن و مرد، بعضی به اجتماع و برخی نیز به دولت و حکومت برمیگردد.
عواملی چون پاکی، تقوا، حفظ عفت، رعایت حقوق، شرکت در غم و شادی یکدیگر، وجود فرزند، محدود کردن خواستهها، تحمل یکدیگر، پاکی مردم، نظارت اجتماعی، کنترل عوامل مزاحم، کنترل مراکز فساد، اجرای قوانین، ارشاد عمومی، تشویق به ازدواج، آسانسازی ازدواج، دادن امتیاز شغلی به متأهلها و کنترل مسئله طلاق، همگی میتواند در حفظ و ثبات حیات خانواده مؤثر باشد.
خانواده یک واحد اجتماعی است که هدف از آن در نگاه قرآن، تأمین سلامت روانی برای سه دسته است: زن و شوهر، پدر و مادر و فرزندان. همچنین هدف، ایجاد آمادگی برای برخورد و رویارویی با پدیده های اجتماعی است.
در آیه 74 سوره فرقان آمده است: والذین یقولون ربّنا هب لنا من أزواجنا قرّة أعین و اجعلنا للمتقین إماماً.
و کسانی که می گویند خدای ما ما را از همسران مان نور چشمان ببخش و ما را رهبر پرهیزکاران گردان.این آیه بر اهمیت خانواده و پیش آهنگی آن در تشکیل جامعه نمونه انسانی اشاره دارد، چنان که پیوندهای سالم و درخشان خانوادگی را ایده آل پرهیزکاران معرفی می کند.
بنیان های پدیدآورنده خانواده خود گویای ارزش معنوی و قداست آن است زیرا قرآن مجید خانواده را نهادی مقدس و مبتنی بر چند رکن معنوی می داند که عبارتند از : آرامش و سکون، عشق و دوستی ، مهربانی و شفقت و همیاری که انس و الفت نیز در بطن آن است.
منبع: ایرنا
N658/U0/S2,/C24/T3