کانون های مساجد بستر فرهنگی که اقتصاد را می سازد
سال جاری از سوی مقام معظم رهبری با عنوان «حمایت از کالای ایرانی» نامگذاری شده است و کانون های مساجد با انجام فعالیت های فرهنگی، گام خود را برای رونق اقتصاد برداشته اند تا جامه عمل به شعار سال بپوشاند.
به گزارش پایگاه خبری مسجد نیوز ، کانون های فرهنگی هنری مساجد یکی از مجموعه هایی است که در شهرها و روستاها به انجام فعالیت های فرهنگی و دینی می پردازند و فعالیت این مجموعه زمینه حضور بسیاری از افراد به ویژه جوانان و نوجوانان را در مساجد موجب شده است.
کانون های مساجد در کنار انجام فعالیت های متعدد در مناسبت های مختلف، به عنوان یک مجموعه فرهنگ ساز در حوزه های مختلف اقدام می کند و یکی از بخش هایی که تحقق آن نیازمند فرهنگ سازی است، شعار سال است.
سال جاری از سوی مقام معظم رهبری با عنوان حمایت از کالای ایرانی نام گرفته است و اگر چه این شعار، به ظاهر یک شعار اقتصادی محسوب می شود ولی تحقق آن نیازمند فرهنگ سازی است چراکه بسیاری از مردم بدون توجه به عواقب مصرف کالای خارجی و نتایج این امر مبادرت به خرید کالای خارجی می کنند.
همانطور که مقام معظم رهبری در پیام نوروزی در خصوص حمایت از کالای ایرانی فرمودند، «این فقط مربوط به مسئولین نیست؛ آحاد ملّت همه می توانند در این زمینه کمک کنند و به معنای واقعی کلمه وارد میدان بشوند.» بنابراین کانون ها مساجد به عنوان مجموعه ای که حضور اقشار مختلف را در خود دارد، می تواند بستری برای کار فرهنگی در این حوزه باشند و در عمل و گفتار مردم را تشویق و ترغیب به مصرف کالای داخلی کنند.
مسئول کانون فرهنگی هنری جواد الائمه قزوین ، با اشاره به نقش کانون ها در تحقق شعار سال بیان کرد: با توجه کردن به شعار سال، سبک زندگی اسلامی ایرانی با تولید ملی و مصرف کالاهای ایرانی تحقق می یابد و کانون های مساجد می توانند با تأکید بر لزوم گفتمان سازی خرید کالای ایرانی در تحقق این مهم نقش آفرین باشند.
علی رحیمی افزود: کانون های مساجد با توجه به ارتباط و پیوندی که با مسجد دارند و همچنین ارتباط با قشر جوان و نوجوان، نقش بسیار اثرگذاری در ترویج خرید کالای ایرانی در بین آحاد جامعه به خصوص مسجدی ها و خانواده آنها دارند.
وی اعلام کرد: یکی از اقداماتی که کانون ها می توانند در این حوزه انجام دهند تشویق و ترغیب اعضای کانون های مساجد به خرید کالای ایرانی است و در واقع کانون های مساجد با حمایت از طرح های کارآفرینی کانون ها و حمایت از کالای ایرانی در مساجد می توانند اقدمات موثری را داشته باشند.
مسئول کانون فرهنگی هنری جواد الائمه قزوین خاطر نشان کرد: یکی از اقدامات برای این منظور می تواند برگزاری کلای های مختلف کارآفرینی با حضور نخبگان استان برای تأثیرگذاری و جذب افراد به کارآفرینی و توانمندسازی اعضای کانون های مساجد باشد.
وی اعلام کرد: البته باید توجه داشته جوانان مسجدی باید ابتدا خود در مصارفی که دارند کالای ایرانی خریداری کنند و الگوی عملی باشند و برای تحقق این امر باید این فرهنگ را در خانواده و بین دوستان خود ترویج دهند.
مسئول کانون فرهنگی هنری سراج روستای باورس قزوین هم با اشاره به نقش مسجد در تحقق شعار سال اظهار کرد: کانون های مساجد در تحقق شعار سال می توانند در ردیف های نخست ایفای نقش باشند چرا که کانون های مساجد، مسجد محور هستند و کلام رهبری بسیار راحت تر در قلوب مردم مومن مسجد نفوذ پیدا می کند.
هادی اسدی افزود: کانون های مساجد با ابتکاراتی که دارند می توانند به حمایت از کالای ایرانی بپردازند، کانون ها می توانند به تبیین اهمیت استفاده از کالای ایرانی در داخل مسجد بپردازند و در این امر هم می توانند از روحانی مسجد که تاثیر کلام بیشتری در دل مردم دارد، بهره مند شوند.
وی اضافه کرد: حتی کانون های مساجد می توانند با برگزاری نمایشگاه های مختلف از ابزار و کالاهای ایرانی، این محصولات را بیشتر در معرض دید عموم قرار دهند.
مسئول کانون فرهنگی هنری سراج روستای باورس قزوین گفت: جوانان مسجدی و اعضای کانون ها هم می توانند از آثار دستی خود که ایرانی هستند در کلاس های اوقات فراغت استفاده کنند و با آموزش ساخت این کالاها سعی در حمایت از کالای ایرانی داشته باشند و حتی می توانند به تبلیغ کالاهای ایرانی بپردازند و مردم را به خرید این کالاها به جای کالای خارجی تشویق کنند.
مسئول کانون تخصصی هنرهای تجسمی مسجد امام رضا (ع) هم نقش کانون ها را در حمایت از کالای ایرانی بسیار تأثیرگذار عنوان کرد و توضیح داد: تبلیغ شعار سال در مساجد، تغییر دیدگاه مردم در مساجد برای خرید کالاهای ایرانی و ایجاد بستر مناسب برای حضورتولیدکنندگان داخلی در مساجد برای تبیین سطح کیفی و کمی تولیدات خود از جمله اقداماتی است که می توان با استفاده از ظرفیت کانون های مساجد برای تحقق شعار سال انجام داد.
قاسم آذربایجانی افزود: استفاده از بسته های فرهنگی در کانون های مساجد با رویکرد توجه به تولیدات داخلی از قبیل صنایع دستی در مساجد، تبلیغ و تبیین جایگاه واردات بی رویه دارای تولیدات مشابه در داخل کشور و تأثیرات آن بر اقتصاد کشور از قبیل بیکاری و تعطیلی صنایع داخلی در مساجد توسط مدیران کانون ها اقدام دیگری است که می تواند در تحقق شعار سال صورت گیرد.
وی یادآور شد: انجام تحقیقات و پروژه های علمی در مساجد و ایجاد بسترمناسب برای عملی کردن این مهم، انجام تحقیقات باموضوع اقتصاد و شعار رهبری توسط واحد پژوهش و کانون های تخصصی دبیرخانه از دیگر اقداماتی است که می توان برای تحقق شعار سال در کانون های مساجد انجام داد.
مسئول کانون فرهنگی هنری صراط بیدستان هم در خصوص رسالت کانون ها در تحقق شعار سال بیان کرد: همانطور که از نام کانون های فرهنگی هنری مساجد مشخص است، رسالت این کانون ها، فرهنگی و هنری است و از طریق تولید محتوای فرهگی هنری و پس از آن اقدام عملی می توانند در تحقق شعار سال موثر باشند.
بهنام کریمی افزود: یکی از فرصت های خوبی که کانون ها دارند، در اختیار داشتن تریبون مسجد است و از این طریق می توانند با مردم صحبت کنند و در زمینه ی خرید و حمایت از کالای ایرانی آگاهی های لازم را القا کنند و از این طریق هم مثمر ثمر واقع شوند.
وی خاطر نشان کرد: کانون های مساجد می توانند با تبیین اثرات استفاده از کالای ایرانی و عواقب استفاده از کالای خارجی مردم را نسبت به اهمیت این موضوع آگاه کنند و آگاه سازی در این حوزه را داشته باشند.
منبع: شبستان
N6571/U6/S3,/C18/T1