دولت درصدد فعالسازی بخش خصوصی با مشارکت مطبوعاتیها و چاپخانهداران است
معاون مطبوعاتی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: دولت تلاش میکند با مشارکت مطبوعاتیها و چاپخانهداران بخش خصوصی را فعال کند.
به گزارش مسجدنیوز،مراسم رونمایی از کتاب «خدمت به فرهنگ ایران» به نویسندگی مشترک مجید خسروی و سمیه سادات شفیعی با محوریت زندگی و کارنامه مرحوم مرتضی نوریانی بنیانگذار صنعت نوین چاپ، با حضور «حسین انتظامی» معاون مطبوعاتی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، «محمودرضا برازش» مدیرکل دفتر امور نشر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، «منصور کوشش» مدیرکل رسانههای خارجی وزارت ارشاد اسلامی، «محمدحسین اسماعیلی» معاون اداره کل فرهنگی اداره ارشاد اسلامی تهران، «سید علاءالدین ظهوریان» دبیر هیات نظارت بر مطبوعات و «بهمن پورمند» رئیس اتحادیه چاپخانه داران در سالن اجتماعات کتابخانه ملی برگزار شد.
انتظامی: به دنبال تشویق سرمایهداران برای احداث چاپخانه در استانها هستیم
در این مراسم، «حسین انتظامی» معاون مطبوعاتی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی درباره حضور در مراسم رونمایی از کتاب«خدمت به فرهنگ ایران» گفت: رونمایی از این کتابها موجب قدردانی از سرمایههای کشور میشود. برایم جالب است که فعالان چاپ خودشان را مدیون آقای نوریانی میدانستند و این نشان میدهد که به معنای واقعی نقش پدر صنعت چاپ را داشت.
وی با اشاره به اینکه باید چاپخانههای مدرن در دیگر استانها نیز تجهیز شوند، بیان کرد: در بسیاری از مراکز کشور چاپ مدرن نداریم، اما در سراسر کشور روزنامه داریم. برخی از روزنامه های استان مجبورند برای چاپ روزنامه به تهران بیایند و کارشان برای چاپ به تعویق میافتد. ما به دنبال تشویق سرمایه دارن و افراد مطبوعاتی هستیم تا در مراکز استانها چاپخانه جدید ایجاد کنند.
انتظامی خازرنشان کرد: آنچه به عنوان سیاست محوری در دولت آقای روحانی دنبال میشود، این است که به بخش خصوصی اعتماد شود و در عمل با حقایق روشن به این مساله وفاداریم.
وی در ادامه در مورد انتشار مجوزهای مطبوعاتی نیز گفت: از ابتدای دولت یازدهم 2 هزار عنوان مجوز نشریه صادر شده که بالغ بر35 عنوان متعلق به بخش دولتی نبوده است. در بین رسانههای کشور، رسانه های خصوصی موفقی وجود دارند و دلیلی برای رقابت با بخش خصوصی نیست.
معاون مطبوعاتی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در پایان تاکید کرد: دولت تلاش میکند با مشارکت مطبوعاتیها و چاپخانهداران بخش خصوصی را فعال کند.
سخنان اهالی چاپ درباره پدر صنعت چاپ ایران
بر این اساس، «محمودرضا برازش» مدیرکل دفتر امور نشر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه آوردن یک صنعت به داخل کشور کار بزرگی است که احتیاج به همت والایی دارد، گفت: طی این مدت کسی را ندیدم که از آقای نوریانی گلهمند باشد. مردم ایران تاریخ چندهزارساله دارند و انقلاب ما فرهنگی است و خوب است که ادب و احترام به گذشته را هرچه بیشتر پرورش دهیم. امروز به این ادب و احترام احتیاج داریم تا در این برهه حساس بتوانیم با الگو قراردادن نوریانی با اخلاق و ادب هرکدام یک نوریانی باشیم.
«بهمن پورمند» رئیس اتحادیه چاپخانهداران نیز درباره نوریانی بیان کرد: نوریانی به معنای واقعی پدر صنعت چاپ بود. هرکسی به دیدارش می رفت، دست خالی بر نمی گشت و دستش برکت داشت. تمام چاپخانههای فعال به خاطر محبت نوریانی بود.
«حسین متین» پیشکسوت چاپ و صحافی سنتی نیز درباره نوریانی گفت: سال 27 مغازه صحافی باز کردم. تا زمانی که مرحوم نوریانی بود، فرصت آشنایی نزدیک با او را نداشتم اما جسته گریخته مطالبی از افرادی که با او تماس داشتند، می شنیدم. امروز تأسف میخورم که چرا چند دقیقه ملاقات حضوری با او نداشتم. کتابی که خسروی و سادات شفیعی تألیف کردند، بسیار مغتنم است و شخصیت نوریانی از این طریق وارد تاریخ و فرهنگ شد. این کتاب را به دلیل ارتباط با نوریانی خواندم. خیلی متأسف شدم که خسروی به عنوان نویسنده کتاب با من تماس نگرفت و من هم درباره او میتوانستم مطالبی از دیدگاه قرآن، حدیث و شعرا مینوشتم تا هدیهای برای خریداران کتاب باشد. علت بیان بُعد دین این است که شخصیت او در مداری قرار گرفته که نقطه ضعف کمی دارد.
«خدمت به فرهنگ ایران» به انتقال تجارب تاریخی به نسل امروز کمک میکند
«مجید خسروی» نویسنده کتاب «خدمت به فرهنگ ایران» نیز در سخنانی گفت: پس از 6 سال تحقیق و پژوهش ماحصل اطلاعات ما در این کتاب رونمایی میشود. صحبت از آنچه به واسطه نوریانی بر ما گذشته نشانگر عشق، مهربانی و انسانیت است. همه ما آثار چاپ شده از چاپخانههایی که نوریانی در آن نقش داشته را خواندیم. سخن گفتن از نوریانی بدون پژواک نیست. این کتاب به عنوان یک طرح علمی و فراتر از یک یادنامه، موضوع پویشهای روشمندانه درباره کارآفرینی اجتماعی و خَیر را بیان میکند. امیدوارم این اثر بدون اغراق به انتقال تجارب تاریخی به نسل امروز کمک کند.
منبع: شبستان
N561/U0/S3,/C8/T1