مساجد خانههای فرهنگ ما هستند/ جاذبههای مساجد را برای جوانان تقویت کنیم

رئیس بنیاد حکمت اسلامی صدرا گفت: مساجد خانههای فرهنگ ما هستند، در این برهه تاریخی باید جاذبههای مساجد را برای جوانان افزایش دهیم؛ از فعالیتهای آموزشی گرفته تا تعلیمات اخلاقی و ارتباطی نیازمند تقویت است.
به گزارش مسجدنیوز،آیتالله سیدمحمد خامنهای، رئیس بنیاد حکمت اسلامی صدرا به مناسبت حضور در دهه تکریم و غبارروبی مساجد درباره اهمیت مسجد و کارکردهای آن توضیح داد: مساجد در اسلام ظاهر ساده و بیآلایشی که دارند اما از کارکردهای زیادی برخوردارند و بسیار پرمحتوا هستند.
وی در ادامه اظهار داشت: این پرمحتوا بودن بدین معناست که مساجد «خانه ملت» هستند، خانه مسلمانان هستند و خانه فرهنگ اسلامی هستند؛ همانگونه که ما خانه فرهنگ در شهر داریم، مساجد هم خانههای فرهنگ هستند و بنابراین نیازمند کارهای فرهنگی در آن هستیم.
آیتالله خامنهای درباره دیگر کارکردهای مساجد توضیح داد: مسجد، محل ارتباط و اتصال بین مسلمانان با یکدیگر و همینطور با پروردگار است، در واقع بحث ارتباط انسان با خدا در مساجد امکان پذیری بیشتری مییابد و آدمی با حضور در این مکان معنوی تمرکز بیشتری برای راز و نیاز با پروردگار دارد. همچنین موضوع ارتباط با دیگر مسلمانان نیز صادق است و احوال پرسی و ارتباط بیشتر مسلمانان با یکدیگر در مسجد میسر است، همچنین آگاهی از مسائل اجتماعی و سیاسی روز در مساجد امکانپذیر میشود.
رئیس بنیاد ایرانشناسی با تأکید بر اینکه ارتباطات معنوی یکی از مهمترین کارکردهای مساجد است، توضیح داد: بحث آموزش نیز اینجا مطرح است. مسجد مدرسه اخلاق است و تمام مباحث و مفاد آموزشی در آن جا میگیرد.
وی ادامه داد: است این روزها شبهات زیاد شده است و جوانان نیازمند بحثهای اخلاقی و طرح مباحث آن هستند، بنابراین باید بدین جهت نیز تقویت شوند و مساجد و روحانیون در آن برای مردم نقش تربیتی داشته باشند.
رئیس بنیاد حکمت اسلامی صدرا در پاسخ به این سؤال که حضور جوانان در مساجد را چگونه ارزیابی میکند، توضیح داد: تأیید میکنم که رغبت جوانان نسبت به مساجد در مقایسه با سالهای ابتدایی انقلاب کمتر شده است، علتش هم مشخص است؛ سابق وسایل ارتباطی کمتر بود و بچهها راه ارتباطی غیر از این مراکز با یکدیگر نداشتند، بنابراین در مساجد دور هم جمع میشدند و عبادت هم میکردند. هیچ یک از وسایل ارتباط جمعی امروزی نیز نبود، سخنرانیها و اطلاعرسانیها و آگاهی رساندنها از طریق مساجد صورت میگرفت، بنابراین تقریبا مساجد همیشه پر از جمعیت بود. اما الان اینطور نیست، وسایل ارتباطی زیاد است و مردم کمتر به آن چیزهایی که ارزش توجه دارد ، توجه نشان میدهند.
آیتالله سیدمحمد خامنهای در پایان اظهار داشت: در این وضعیت باید تلاش کنیم جاذبههای مساجد را بیشتر کنیم، در گذشته این جاذبهها زیاد بود که مساجد جوانان را جذب میکرد ولی الان ضعیف شده است و کافی نیست. باید این جاذبهها را به طرق مختلف براساس همان کارکردهای خاصی -از آموزش گرفته تا عبادت و ارتباطات- افزایش دهیم.
منبع: فارس
N518/U0/S2,/C8/T1