معاون امور فرهنگی و تبلیغ سازمان تبلیغات اسلامی:
ماه محرم بهترین فرصت مساجد، برای اشاعه اخلاق اسلامی در جامعه است

معاون امور فرهنگی و تبلیغ سازمان تبلیغات اسلامی با بیان اینکه ماه محرم بهترین فرصت برای اشاعه اخلاق اسلامی در جامعه است، خاطرنشان کرد: مسئولان مساجد در این ماه میتوانند در راستای کاهش آسیبهای اجتماعی و افزایش خدمات اجتماعی تلاش کنند.
به گزارش مسجد نیوز ٔگروه مسجد و کانونهای مساجد: اسلام را دین اخلاق، ادب، دانش و فرهنگ نیکو نامیدهاند و حضرت محمد (ص) در این باره فرمودهاند «ما مِن شَی ءٍ اَثْقَلُ فِی المیزانِ مِنْ خُلْقٍ حَسَنٍ: هیچ چیز در ترازوی عدل الهی، سنگین تر از اخلاق نیکو نیست».
مولانا، شاعر و قرآن پژوه نام آشنای ایرانی نیز چنین سروده است:
من ندیدم در جهان جست و جو هیچ اهلیت به از خلق نکو
این تاکیدات و سخنان در حالی است که بنابر اظهارات برخی مسئولان نظام جمهوری اسلامی و کارشناسان حوزههای دین و فرهنگ، طی سالیان اخیر بداخلاقیهای فردی، اجتماعی و سیاسی در کشور گسترش یافتهاند، حال این پرسش پیش میآید که مجالس سوگواری یا شادی اهل بیت (ع) تا چه اندازه میتوانند کاهنده این بداخلاقیها باشند و وظایف متولیان و مجریان برگزاری آنها چیست؟
خبرنگار ما در همین راستا نظرات حجتالاسلام والمسلمین حسین روحانینژاد؛ معاون امور فرهنگی و تبلیغ سازمان تبلیغات اسلامی، را جویا شده است که شرح آن در ادامه میآید:
روحانینژاد با اشاره به تلاشهای سازمان تبلیغات اسلامی برای تولید محتواهای مفید به منظور ارایه به هیئات مذهبی مساجد و حسینیهها، گفت: ترویج اخلاق اسلامی و به تبع آن کاهش آسیبهای اجتماعی و عزاداریها، مهمترین موضوعات در تولید این محتواها هستند.
وی برگزاری مجالس مذهبی و عزاداریها در منازل را در اشاعه فرهنگ اهل بیت (ع) مفید دانست و بیان کرد: رویکرد و اولویت سازمان تبلیغات اسلامی برپایی مناسبتهای دینی در مساجد و حسینیههای دارای مجوز است، با این وجود برگزاری مراسم عزاداری در منازل و آپارتمانها لازم است و نباید تنها به فعالیتهای مسجدی بسنده کرد.
معاون امور فرهنگی و تبلیغ سازمان تبلیغات اسلامی، ماه محرم را بهترین فرصت برای اشاعه اخلاق اسلامی در جامعه دانست و خاطرنشان کرد: مساجد باید از این ظرفیت برای کاهش آسیبهای اجتماعی مانند طلاق و اعتیاد و همچنین افزایش خدمات اجتماعی مانند تهیه جهیزیه و امکانات تحصیلی خانوادههای نیازمند استفاده کنند.
روحانینژاد برگزاری عزاداریها و مجالس مذهبی در مساجد را موجب مردمیتر شدن آنها عنوان کرد و گفت: حمایتهای دولتی از هیئات مذهبی، مساجد و حسینیهها مفید است اما نباید این برنامهها را دولتی و نقش مردم در آنها را کمرنگ کرد.
وی رویکرد سازمان تبلیغات اسلامی را تقویت و حمایت از مساجد و ائمه جماعات دانست و گفت: به دلیل علاقهمندی مردم به معارف دین، نمیتوان و نباید مانع از برگزاری هیئات مذهبی در منازل و آپارتمانها شد.
منبع: شبستان
N4101/U4/S1,2,/C40/T1