ترویج سبک زندگی اسلامی مهمترین هدف برنامه ریزی های غنی سازی اوقات فراغت کانون های مساجد

برنامه های طرح های غنی سازی اوقات فراغت کانون های مساجد با هدف والای ترویج سبک زندگی اسلامی و تربیت صحیح هر ساله با شور خاصی برای نوجوانان و جوانان مسجدی برگزار می کند که استقبال پرشور نشان از تاثیرگذار آن در روحیه آنها دارد.
به گزارش مسجد نیوز, قام معظم رهبری در منویات سال 91 تاکید بسیار مهمی در خصوص نشان دادن الگوی تفریح سالم بودند و در این باره فرمودند: «الگوی تفریح سالم کدام است؟» و لزوم توجه به مقوله سبک زندگی ایرانی و اسلامی و آشنای نوجوانان و جوانان با آن به عنوان سرمایه های اجتماعی کشور را خواستار شدند.
معرفی الگوهای تفریح سالم و به بیان کامل تر ارائه برنامه غنی سازی اوقات فراغت باید آنچنان مورد نگاه تیزبین مسئولان و دست اندکاران باشد که عمق این برنامه ها خروجی خود را در برنامه های فرهنگی نشان دهد و شاداب و نشاط جامعه را افزایش دهد.
کانون های فرهنگی هنری مساجد به طبع سایر دستگاه های فرهنگی در کشور برنامه های متنوع غنی سازی اوقات فراغت با محوریت مساجد در محلات فعالیت می کند که شامل برگزاری کلاس های آموزشی در رشته های مختلف، برپایی مجالس جشن و سرور در اعیاد مذهبی و برگزاری اردوهای فرهنگی و تفریحی است.
اردوی فرهنگی آموزشی «آسمانی ها» بهترین محفل انس نوجوانان و جوانان با سبک زندگی اسلامی است که در استان ها با هدف غنی سازی اوقات فراغت برگزار می شود و در استان اردبیل نیز بیش از 2 هزار نفر از اعضای کانون های مساجد در این اردوها شرکت کردند که محور آموزش ها معرفی آسیب های اجتماعی و راه های کاهش آن، سبک زندگی اسلامی و معرفی الگوهای تربیتی همراه با تفریح آفرینی سالم برای نوجوانان و جوانان خواهر و برادر است.
در ادامه این گزارش پای صحبت های مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان اردبیل و کارشناسان مذهبی و فرهنگی با محوریت اوقات فراغت کانون های مساجد خواهیم نشست:
اعضای کانون های مساجد محور تبلیغی کارهای فرهنگی
سید ناصر اسحاقی، مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان اردبیل اعضای کانون های مساجد را محور تبلیغی بسیاری از کارهای فرهنگی معرفی می کند و آنها را الگوهای بسیاری شایسته ای برای دیگر نوجوانان و جوانان می داند.
اعضا کانون های فرهنگی هنری مساجد پتانسیل بسیار عظیم در تحول های فرهنگی هستند و اتکا به آنها با توجه به جایگاه مساجد می تواند عموم مردم را با آنها همراه کند از این جهت حرکت با محوریت کانون های مساجد بسیار مهم و ضروری است.
فراز و نشست های که در بحث غنی سازی اوقات فراغت مطرح می شود بیشتر طرح مسئله مربوط به نحو فضاسازی است اما کانون های مساجد با محوریت قرار دادن مساجد توانسته اعتماد والدین و خانواده ها را نسبت به حضور نوجوانان و جوانان در آنجا به خوبی جلب کنند.
مقام معظم رهبری در سخنرانی ها و اظهارنظرها خود مقوله توجه به مسئله اوقات فراغت نوجوانان و جوانان را بارها برای مسئولان تکرار کرده اند و باید برنامه ریزی ها نیز در اساس رفع دغدغه ها قرار گیرد تا شاهد تحول در عرصه حضور نوجوانان و جوانان در برنامه های فرهنگی باشیم.
نمود ناهنجاری های اوقات فراغت نوجوانان و جوانان در سال های آینده در جامعه پدیدار می شود و باید در برنامه ریزی ها غفلت نکنیم تا شاهد رشد فرهنگی و اخلاقی جوانان به عنوان سرمایه های اجتماعی جامعه باشیم.
مطرح شدن برخی از آسیب های اجتماعی به دلیل عدم توجه اوقات فراغت نوجوانان و جوانان است و برای کاهش آنها باید راهکاری عملی و آموزشی برای نوجوانان امروز داشته باشیم تا بتوانیم شاهد رشد توجه به برنامه فرهنگی و اجتماعی در آینده توسط آنها شویم.
مسجد بهترین محور عینی غنی سازی اوقات فراغت
حجت الاسلام سید علی موسوی زاد، کارشناس مسائل مذهبی و فرهنگی غفلت را یکی از بدترین آفات آسیب به جامعه می داند که باید با محوری قرار دادن مساجد به عنوان پایگاه اسلامی غنی سازی اوقات فراغت را نیز مدیریت کنیم.
کانون های فرهنگی هنری مساجد در اردوی فرهنگی آموزشی «آسمانی ها» توانسته نیازهای نوجوانان و جوانان را شناسایی کند و حضور و استقبال آنها نشانگر موفقیت در ارائه یک الگوی اسلامی دارد.اساس کار فرهنگی شناسایی و بهره گیری از توانمندی ها است که مساجد به عنوان مرکز فرهنگی اسلامی توانسته در کانون های این کار را به نحو شایسته ای انجام دهد و نتیجه این کار در حضور نوجوانان و جوانان در مساجد و برنامه های فرهنگی و آموزشی اوقات فراغت به خوبی نمایان می شود.
منبع: شبستان
N3993/U4/S1,5,/C3/T1