معاون ستادعالی کانونهای فرهنگی هنری مساجد کشور:
اقتصاد مسجد، یک الگوی عملی از اقتصاد مقاومتی است
سعادتی گفت: اقتصاد مسجد، یک الگوی عملی از اقتصاد مقاومتی، و دارای دو ویژگی مردمیبودن و درونزایی است.
به گزارش مسجد نیوز, سعید سعادتی با اشاره به نقش مسجد در اصلاح الگوی مصرف جامعه، گفت: اقتصاد مسجد، یک الگوی عملی از اقتصاد مقاومتی، و دارای دو ویژگی مردمی بودن و درونزایی است؛ با بررسی چرخه اقتصادی مساجد روشن می شود در نظام اقتصادی مسجد، از جمع آوری کمک ها تا نظارت و مدیریت هزینه ها، را مردم بر عهده دارند.
وی با اشاره به اینکه اقتصاد مسجد، درون زا است، تصریح کرد: این بدین معنا است که اگر مسجد نیاز به بازسازی و بهسازی داشته باشد، مردم از ظرفیت ها و پتانسیل های اهالی مسجد و محله استفاده می کنند، پس اگر از همین الگوی مسجد برای مدیریت اقتصادی خانواده ها، وحتی کشور تبعیت کنیم، به یکی نمونه عملی از اقتصاد مقاومتی دست می یابیم.
معاون برنامه ریزی و توسعه ستادعالی کانونهای فرهنگی هنری مساجد کشور با بیان اینکه مسجد می تواند در اصلاح الگوی مصرف جامعه نقش آفرین باشد، اضافه کرد: یکی از این نقش ها آموزش و فرهنگ سازی مصرف بهینه است، مصرف بهینه به معنای کم مصرف کردن نیست بلکه به معنای درست مصرف کردن و میانه روی در مصرف است، البته آموزه های دینی نیز، ما را همواره به دوری از اسراف سوق داده اند، لذا یکی از بهترین مکان ها برای آموزش این فرهنگ، مسجد است.
وی با اشاره به تاثیرگذاری مسجد در رشد شاخص تولید ملی، اضافه کرد: مسجد می تواند با تشویق و ترغیب مردم برای استفاده از کالاهای ایرانی به تولید ملی و داخلی کمک کند که این امر می تواند در ایجاد اشتغال پایدار و رونق کسب و کار در کشور تاثیر گزار باشد.
مسجد از مکان های دعوت مردم به خرید کالاهای داخلی است
سعادتی با بیان اینکه خرید کالاهای خارجی باعث بیکار شدن کارگران ایرانی می شود، افزود: ارمغان رکود و بیکاری، توقف چرخه تولید در یک کشور است، لذا مسجد یکی از مکان های دعوت مردم به خرید کالاهای داخلی است.
دبیر شورای طرح و برنامه ستادعالی کانون های فرهنگی هنری مساجد کشور گفت: عده ای بر این باورند که کیفیت برخی از کالاهای خارجی با مشابه ایرانی آن متفاوت است اما مردم نباید منافع بلند مدت را که موجب رونق اقتصاد در کشور می شود را در مقابل منافع کوتاه مدت از دست بدهند .
وی ادامه داد: سومین محوری که مساجد می توانند در نهادینه سازی فرهنگ اصلاح الگوی مصرف نقش آفرینی کند بحث اصلاح سبک زندگی است، یعنی اینکه مسجد مردم را از تجمل گرایی، رقابت های مادی و پرهیز از مصرف کالاهای غیر ضروری و لوکس دور کند وفرهنگ ساده زیستی، قناعت، ایثار و برکت را وارد سبک زندگی مردم نماید که قطعاً در دراز مدت این سبک زندگی از دایره فرد و خانواده به جامعه تعمیم پیدا می کند.
معاون برنامه ریزی و توسعه ستادعالی کانون های فرهنگی هنری مساجد کشور در پایان از آماده سازی و تولید «کتاب کار گفتمان سازی اقتصاد مقاومتی» ویژه ائمه جمعه و جماعات در آینده نزدیک خبر داد و افزود: هدف از این تولید این کتاب، بهره مندی از ظرفیت شبکه عظیم و گسترده روحانیت در فرهنگ سازی اقتصاد مقاومتی با استفاده از بستر مسجد است.
منبع: شبستان
N3920/U4/S1,3,/C40/T1