معاون برنامهریزی و توسعه ستادعالی کانونهای فرهنگی هنری مساجد کشور:
مساجد میتوانند به مولفههای اقتصاد مقاومتی دست یابند
معاون برنامهریزی و توسعه ستادعالی کانونهای فرهنگی هنری مساجد با اشاره به نقشآفرینی این خانههای خدا در حوزه اقتصاد، گفت: مساجد میتوانند مولفههای اقتصاد مقاومتی را از مبانی اسلام و مباحث علمی، استخراج کنند.
به گزارش مسجد نیوز ,سعید سعادتی با اشاره به شعار «اقتصاد مقاومتی؛ تولید - اشتغال» سال ۱۳۹۶، گفت: نقش مساجد در اسلام و ایران، همواره مهم و حیاتی بوده است، آنها در برهههای تاریخی مختلف کارکردهای متنوعی همچون علمی، تبلیغی، اجتماعی و اقتصادی و نظامی داشتهاند، البته باید تاکید کرد که این کارکردها بنا به مقتضیات زمان و تناسب جمعیت پررنگتر شده است.
وی بیان کرد: زمانی مسجد محل کرسیهای علمی بود و تمامی حلقههای مباحثه و پژوهش و نیز مکتبخانهها و مدارس در نزدیکی آنها شکل میگرفتند.
معاون برنامهریزی و توسعه ستادعالی کانونهای فرهنگی هنری مساجد کشور، خاطرنشان کرد: ما وقتی به دوران پیروزی انقلاب اسلامی برمیگردیم میبینیم که مساجد در آن برهه، نقش روشنگری، تنویر افکار، بصیرتافزایی و بسیج مردمی اقشار مختلف جامعه را بر عهده داشتند و خوشبختانه به اهداف موردنظر خود نیز دست یافتند.
سعادتی اصافه کرد: نقش مساجد در دوران دفاع مقدس در فراخوان مردم برای شرکت در جبهههای نبرد بسیار تعیینکننده و حیاتی بود و طبق آمارها اکثریت شهدای گرانقدر ما در مساجد سازماندهی شده بودند.
وی با اشاره به نقشآفرینی مساجد در حوزه اقتصاد، گفت: امروز که مردم با مسائل معیشتی و اقتصادی مواجه هستند، این خانههای خدا میتوانند در حوزه اقتصاد و مردمی کردن آن و بسیج مردمی برای حرکت در این مسیر، نقش مفید و بسزایی را ایفا کنند.
معاون برنامهریزی و توسعه ستادعالی کانونهای فرهنگی هنری مساجد کشور، افزود: در دنیا دو گفتمان در حوزه اقتصاد، حاکم است که به طور کلی کشورهای دنیا را به دو دسته کشورهای مولد (تولید کننده) و مصرفکننده تقسیم میکند، بیشتر تاکید کشورهای مصرفکننده بر مصرفگرایی است و تولیدشان نسبت به مصرفشان خیلی کمتر است و در دسته کشورهای واردکننده قرار میگیرند.
مساجد از گذشته قلب تپنده بازار بودند
سعادتی بیان کرد: بیشتر تاکید کشورهای مولد نیز بر تولید است، آنها میخواهند که اکثر کشورها مصرف کننده باشند و مسائل اقتصادی دنیا را مدیریت کنند لذا اگر ما میخواهیم در دنیا حرفی برای گفتن داشته باشیم باید در زمره جمعیت مولد جهان قرار بگیریم که شاهراه آن تکیه بر اقتصاد داخلی است.
وی ادامه داد: مساجد از گذشته قلب تپنده بازار بودند و اکثر بازاریان در مساجد با مکاسب، معاملات، آموزههای دینی در حوزه اقتصاد، کسب رزق حلال و مفهوم برکت آشنا میشدند.
معاون برنامهریزی و توسعه ستادعالی کانونهای فرهنگی هنری مساجد کشور، به نقش گفتمانساز مساجد در حوزه اقتصاد مقاومتی اشاره کرد و گفت: این خانههای خدا میتوانند مولفههای اقتصاد مقاومتی را از مبانی اسلام و بحثهای علمی استخراج کرده و مردم را با آن ها آشنا کنند.
سعادتی بیان کرد: همچنین مساجد میتوانند با شناسایی ظرفیتهای محلات پیرامون خود اعم از مالی، انسانی و ... اهالی آنها را حول تعاونیها، کارگاهها و بنگاههای اقتصادی زودبازده ساماندهی کنند و از این طریق فرهنگ کارآفرینی را ترویج دهند.
وی گفت: در نیمه دوم سال گذشته قریب به 600 نفر از استعدادهای برتر مسجدی را با کمک مرکز کار آفرینی دانشگاه صنعتی شریف در حوزه کارآفرینی شناسایی کردیم، که از این تعداد نفر 313 نفر برای شرکت و آموزش در دورههای کارآفرینی و فناوری اطلاعات انتخاب شدند.
معاون برنامهریزی و توسعه ستادعالی کانونهای فرهنگی هنری مساجد کشور، ادامه داد: کارگاههای علمی کمک میکنند که وقتی این افراد به شهرهای خود برمیگردند با محوریت مساجد، جوانان محلات خود را جمع کنند تا ضمن احصاء مشکلات و مسایل موجود، در زمینه کسب و کار «محله محور» به عنوان نیروی مولد و کارآفرین نقش داشته باشند.
سعادتی ادامه داد: به عنوان مثال یکی از افراد آموزش دیده در این دورههای کارآفرینی، توانسته است در یک کانون فرهنگی هنری مسجدی در روستا، با مشارکت جوانان مسجدی زمینهای کشاورزی آن را احیا کند و با تهیه صنایع تبدیلی محصولات را با ارزش افزوده بالاتری به بازار عرضه کنند و همین امر موجب پویایی دوباره و آبادانی آن روستا شده است.
همکاری ستاد عالی کانونهای مساجد و وزارت تعاون
وی گفت: خوشبختانه با همکاری وزارت تعاون نیز طرح تکاپو در حال اجراست که همین موضوع نیز به رشد عدد کارآفرینی و اشتغالزایی در کشور خصوصا در بین جوانان مسجدی منجر می شود.
دبیر شورای طرح و برنامه ستادعالی کانونهای فرهنگی هنری مساجد کشور، گفت: همانطور که در آموزههای دینی ما بر کارهای جمعی حتی در عبادات تاکید شده است، ما نیز باید در کارهای فرهنگی به صورت تیمی عمل کنیم و بدانیم که کار گروهی مورد تاکید دین مبین اسلام است.
منبع: شبستان
N3837/U4/S1,3,/C8/T1