حلقه های معرفت قرارگاه منتظران شهادت
گزارشی از عملکرد شش ساله قرارگاه منتظران شهادت در برگزاری حلقه های معرفت.
قرارگاه منتظران شهادت شش سال پیش، حلقه های معرفت خود را با هدف عمق بخشی به دانسته های دینی اعضای خود راه اندازی کرد. آفتی که گریبان گیر بسیاری از نوجوانان و جوانان مذهبی می شود این است که به دلیل پرورش یافتن در یک فضای دینی غیر علمی متدینانی می شوند که اطلاعات چندانی درباره اعتقاداتشان ندارند و به دلیل ناتوانی در دفاع از اندیشه های خود با اندک شبهه ای دچار شک و سستی می شوند. گروهی نیز تبدیل به متعصبانی می شوند که بدون دانش پای اعتقاداتشان می ایستند. هیچ اندیشه مخالفی را بر نمی تابند و چنین سخنانی را تنها با فحاشی پاسخ می دهند.
چاره رویارویی با این آفت ها ارائه اطلاعات دینی در یک قالب منظم و سازمان یافته به افراد از دوران کودکی تا جوانی است. بر این پایه قرارگاه منتظران شهادت با تشکیل 14 حلقه ویژه دوره های تحصیلی پیش دبستانی تا حوزه و دانشگاه تلاش کرد که گامی برای ژرفا بخشی به اندیشه های دینی نسل نو بردارد.
محتوای حلقه های معرفت
همه درس هایی که در این دوره 14 ساله به متربیان ارائه می شوند کتاب محور هستند و این گونه نیست که استاد به میل خود هر هفته بحثی را مطرح کند. این امر جایگاه مهمی در نظم و سامان بخشی آموزه ها دارد و سبب می شود که متربی هر هفته سخنی نو از استاد دریافت کند نه اینکه یک مطلب را چندین بار بشنود و از مطلب دیگری محروم شود. به کمک این سیستم متربی طی 14 سال آموزه هایی جامع درزمینه عقاید، قرآن، احکام، حدیث و همچنین مدیریت و سبک زندگی دریافت می کند.
اساتید
بیشتر مربیان حلقه ها از اساتید حوزه تشکیل شده اند. در رأس اساتید آیت الله احمد شیخ بهایی قرار دارد که ناظر بر کار اساتید، پشتوانه فکری حلقه های معرفت و مربی حلقه طلاب و دانشجویان است.
ارتباط اساتید با متربیان در حلقه خلاصه نمی شود بلکه ایشان با شرکت در اردوها و برنامه های قرارگاه برای ایجاد ارتباطی پیوسته با متربی ها تلاش می کنند و همچنین طی ارتباط با والدین وضعیت فرزندانشان را گزارش می دهند و نکات لازم تربیتی را گوشزد می کنند.
نکته ای که در این جا باید گفته شود این است که قرارگاه منتظران شهادت برای هر حلقه و موضوع درسی از استادی بهره می برد که متخصص آن رشته است. در همین راستا درس های اعتقادی به اساتید کلام، درس های قرآنی به اساتید تفسیر و قرائت، درس های احکام به اساتید فقه و همین گونه دیگر دروس به اساتید مربوطه سپرده می شوند.
و در پایان
1- تاثیر حلقه بر متربی در گرو حضور منظم و همیشگی او در همه جلسات است. بر همین پایه، هر جلسه توسط استاد، حضور و غیاب و توسط مسئول آموزش قرارگاه پیگیری می شود.
2- با توجه به جوان و نوجوان بودن مربی ها، انگیزه دهی لازمه فعالانه نمودن حضور آن ها در حلقه است به همین دلیل در طول سال، متربیان برتر با دریافت جوایز تشویق می شوند.
3- تثبیت آموزه ها در ذهن متربی نیازمند آزمون است و در همین راستا در پایان سال تحصیلی یک آزمون از کتاب مربوطه گرفته می شود تا متربی با مرور آموخته های یک ساله خود توانایی نگه داری آن مطالب را در ذهنش به دست بیاورد.
4- امید است دیگر مجموعه های فرهنگی از این تجربه ارزشمند چند ساله الگوگیری کنند.
منبع: مسجد آل یاسین قم
N2998/U0/S1,/C19/T3