نقش مسجد در تاریخ اسلام حکایت از اهمیت وافر آن در شاکله دین دارد

معاون امور بین الملل مجمع جهانی اهل بیت(علیهم السلام) با اشاره به جایگاه و نقش مسجد در تاریخ اسلام گفت: این جایگاه رفیع نشان از اهمیت نهاد مسجد در شاکله دین مبین اسلام دارد.
حجت الاسلام سالار، معاون امور بین الملل مجمع جهانی اهل بیت(علیهم السلام) در گفت وگو با خبرنگار مسجد و کانون های مساجد خبرگزاری شبستان با بیان اینکه مساجد در طول انقلاب اسلامی یگانه محور پخش و گسترش مفاهیم انقلاب اسلامی بودند، گفت: قبل از وقوع انقلاب اسلامی مسجد مرکز مبارزات انقلابیون بود و پس از آن نیز جایگاه مساجد جایگاهی رفیع بود به گونه ای که در طول هشت سال دفاع مقدس مساجد پایگاه جذب نیروهای مردمی به جبهه های حق علیه باطل بودند.
وی ادامه داد: امروز نیز شرایط در مساجد همان است و محوریت فعالیت های دینی جامعه ما در مساجد سامان می یابد، اکنون بسیاری از مساجد به پیروی از سنت حسنه صدر اسلام فعالیت های ارزنده و خداپسندانه ای را در ذیل برنامه های خود سازماندهی کرده اند که از جمله آنها می توان به کمک و یاری به افراد مستمند، راه اندازی صندوق قرض الحسنه، اشاره داشت.
حجت الاسلام سالار با تاکید بر اینکه مساجد باید محور و مرکز فعالیت های اجتماعی در سطح محلات باشند، افزود: می توان بسیاری از فعالیت های اجتماعی را در مسجد تعریف کرد، ارایه خدمات مشاوره خانواده در مساجد یکی از مهمترین اقداماتی است که می توان در مسجد راه اندازی و ساماندهی کرد.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اینکه آیات و روایات متعددی نسبت به اهمیت مسجد در قرآن و در لسان ائمه اطهار(علیهم السلام) آمده است، گفت: به عنوان نمونه یک سری از آیات و روایات در مورد ساخت مسجد است، اینکه یک مسجد باید چگونه ساخته شود و ساخت مسجد چه قدر ثواب دارد. اینکه مساجد را فقط مومنان می توانند بسازند. همه این تاکیدات نشان از جایگاه رفیع مسجد در اسلام دارد.
معاون امور بین الملل مجمع جهانی اهل بیت تصریح کرد: در روایتی از پیامبر(ص) آمده است: هر نشستنی در مسجد بیهوده است مگر سه نشستن؛ نمازگزاری که در مسجد قرآن تلاوت می کند، کسی که در مسجد ذکر خدا را بگوید، کسی که در جست وجوی علم و دانش باشد. که در مورد سوم حتی ارزش علم و دانش بالاتر از عبادت در مسجد آمده است.
وی گفت: همچنین اقامه نماز به جماعت در مسجد نیز ثواب فراوانی دارد که در روایات مختلف به آن اشاره شده است، اساسا در مسجد به انتظار شروع نماز جماعت نشستن نیز سفارش شده است، از سوی دیگر در روایات فراوانی نسبت به پاکیزگی مساجد سفارش شده است که همه این موارد حاکی از اهمیتی است که دین مبین اسلام نسبت به مساله مسجد دارد.
منبع: شبستان
N2792/U0/S6,/C8/T1