معرفی کتاب «تجربه دینی بشر»
«تجربه دینی بشر» نوشته ی« نینیان اسمارت» تاریخ تجربه ی دینی بشر است که ادیان اصلی جهان را در چهارچوبی منسجم تبیین می نماید.
تاریخ ادیان مملو از تجربه های دینی است که مبنای سنت ها و عقاید دینی محسوب می گردد. و ساختار حیات دینی بشر را تشکیل می دهد. این تجربه ها در عین بساطت از پیچیدگی ها درونی برخوردار بوده و رمز و رازهای ویژه ی خود را داشته است.
کتاب حاضر تاریخ تجربه ی دینی بشر است. که با گزارشی از جنبه های اصلی دین و انواع عمده ی باورهای دینی که در تاریخ جهان یافت شده ،آغاز می شود.
مولف در این کتاب ادیان اصلی جهان را در چهارچوبی منسجم مبتنی برپارادایم خویش ، یعنی شش بعد دین تبیین می نماید. وی در این کتاب تاریخ ادیان را بدون ورود نابجا به پیچیدگی های مربوط به نحوه ی ارتباط سنت های دینی با تجربه ی بشری تشریح می کند.
آن چه در این کتاب بدان پرداخته شده ،روایت تجربه ها و رویدادهای دینی در تاریخ بشر در دوره های ماقبل تاریخ و ادیان ابتدایی و آفریقایی و نیز ادیان هند و خاور دور و نزدیک است.
این کتاب در شش فصل تنظیم شده است ؛ فصل اول«دین و تجربه ی بشری» نام دارد و مشتمل بر عناوینی چون؛ ابعاد دین و تجربه ی روحی و نگاهی کلی به ادیان تاریخی است.
فصل دوم با عنوان«ادیان ماقبل تاریخ و ابتدایی» به موضوعاتی چون؛ دنیای ابتدایی،خداوند متعال، الگوهای اسطور و.. است.
سومین فصل با نام«تجربه ی دینی افریقا» مشتمل بر عناوینی مانند؛ جغرافیای انسانی افریقا، ایین نیاکان ،بعد ایینی و .. است. فصل چهارم تحت عنوان«تجربه ی دینی در هند» به موضوعاتی چون؛ دین ودایی، مجموعه خدایان ودایی و خدایان و قادر مطلق و.. می پردازد.
پنجمین فصل با عنوان«تجربه ی دینی چین و ژاپن» به عناوینی چون؛ مکتب کنفوسیوس، موتسو، لائو تسو و.. اختصاص دارد..
و آخرین فصل از کتاب با نام «دین در دنیای مدیترانه ی باستان» به موضوعاتی مانند؛ دین مصری، خدایان و فراعنه ، متون مقدس زرتشتی ، دین روم و تاثیرات یونان و... می پردازد.
کتاب حاضر را انتشارات سمت با ترجمه ی «مرتضی گودرزی» در قطع وزیری و جلد شومیز و با قیمت 14500 تومان منتشر کرده است.
منبع: شبستان
N2617/U0/S6,/C8/T3