کانون های مساجد در اشاعه فرهنگ کار و کارآفرینی نقش آفرینی کنند
معضل بیکاری بیماری سی ساله ای است که برجان استان های غربی افتاده و دراین میان کرمانشاه فارغ از زخم های کهنه جنگ هنوز با آن دست و پنجه نرم می کند.
به گزارش مسجدنیوز، کرمانشاه سرزمین سنگ و آب که اولین نشانه های تمدن را در دل خود جای داده، سال هاست که معضل بیکاری بر جان و دل آن ریشه دوانده و فرزندان این دیار را به کام خود می کشد.
این سینه ستبر و پیشانی زیبای ایران اسلامی، از پس سه دهه گریبانگیر بودن با معضل بیکاری که یکی از هزار و یک دلیل عمده آن نبودن زیرساخت های صنعتی و کارآفرینی، تعطیلی و نیمه فعال شدن کارخانجات و مراکز تولیدی و البته درگیر بودن از ابتدا تا انتها با آثار مخرب جنگ است، به دنبال راهکاری برای گریز از این مشکل است.
دردی کهنه که به صورت چرخشی مقام های اول تا سوم بیشترین میزان بیکاری کشور را به کرمانشاه و استان های همسایه اش اختصاص داده است.
و اما از پس تمامی این ناملایمات باری دیگر مساجد به عنوان یکی از بازیگران اصلی و اثرگذار تحولات فرهنگی و اجتماعی پای به عرصه گذاشته اند تا مرحمی بر دل زخم خورده این مردم باشد.
از ابتدای آبان ماه سال جاری با همت ستاد عالی کانون های فرهنگی هنری مساجد و دبیرخانه کانون های فرهنگی هنری مساجد استان کرمانشاه و با مشارکت کانون شهید احمدی روشن مسجد دانشگاه صنعتی شریف شاهد برگزاری دوره کارآفرینی فرهنگی در استان کرمانشاه بودیم.
کارگاهی یک روزه که علی رغم وضعیت جویی نامناسب در کرمانشاه، استقبال بی نظیر مدیران کانون های فرهنگی هنری مساجد حتی از دورترین شهر و مناطق روستایی و مرزی استان را به دنبال داشت.
دکتر ابراهیم رحیمی زنگنه مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کرمانشاه،تجربه برگزاری این دوره را یک فعالیت شاخص و موفق برای اشاعه فرهنگ کار در استان و ریشه کن کردن معضل بیکاری یاد کرد و گفت: روحیه کار و تلاش باید به عنوان یک فرهنگ خودجوش و مردمی در جامعه نهادینه شود.
وی با تأکید بر ایجاد بسترهای لازم برای تقویت فرهنگ کار در جامعه و لزوم نقش آفرینی کانون ها دراین حوزه، اظهار کرد: یکی از فضایلی که در دین ما همواره مورد ستایش قرار گرفته همین فرهنگ کار و تلاش است که به عنوان یک ارزش در عرصه اجتماعیو فرهنگی مطرح است.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کرمانشاه، لازمه توفیق در عرصه کارآفرینی را فرهنگ سازی در این حوزه دانست و گفت: باید نگرش مردم در این حوزه تغییر یابد تا شاهد تحول در عرصه کار و کارآفرینی باشیم.
رحیمی زنگنه، با اشاره به نقش اثرگذار مساجد در شرایط سخت کشور از جمله دوران انقلاب و جنگ تحمیلی، تصریح کرد: نگاه دولتی به مقوله اشتغال و توقع اشتغالزایی صرف از نظام حاکمیتی باید تغییر یابد که در این زمینه مساجد نقش بسزایی دارند.
وی با تأکید بر تغییر ذهنیت های موجود در این عرصه که اغلب متقاضیان کسب و کار به دنبال استخدام در دوایر دولتی هستند، افزود: یکی از افتخارات مردم ژاپن این است که در حال کار کردن بمیرند و از انجام هر نوع کار شرافتمندانه برای کسب روزی ابایی ندارند.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کرمانشاه، همچنین با طرح این سئوال که چرا در عین برخورداری از فرهنگ و مبانی غنی اسلام این دیدگاه در میان مردم ما وجود ندارد، بیان کرد: ما نیاز به راهکارهای عملی و ریز داریم که باید از الگوهای موفق در این عرصه گرفته شود.
دکتر رحیمی، ابراز کرد: باید با معرفی نمونه های مجسم و عینی کارآفرینی، به فرهنگ درست کار دست یافته و آن را نهادینه کنیم.
وی ابراز امیدواری کرد: برگزاری این کارگاه نقطه عطفی در جامعه ما باشد تا با ذهنیت های درستی که در این حوزه داریم، آینده جامعه اسلامیمان را بیمه کنیم.
گفتنی است، دوره آموزشی مهارت کارآفرینی ویژه اعضای کانون های مساجد استان کرمانشاه، پنج شنبه(۷ آبان) با طرح مباحث کاربردی از سوی اساتید دانشگاه صنعتی شریف در سرفصل های کارآفرینی اجتماعی، آشنایی با مفهوم کار داوطلبانه، ایجاد روحیه فرهنگ کار و تلاش و حرکت در این مسیر همراه با مسئولیت پذیری نسبت به جامعه و دغدغه برای حل مسائل پیرامونی و همچنین ارائه مشاوره به شرکت کنندگان در مجتمع تخصصی آموزشی نورالحسین(ع) برگزار شد.
24آبان94
منبع: شبستان
N2319/U0/S3,/C22/T1