هیئت امنای مساجد آسیبهای محله را شناسایی کنند

معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری همدان گفت: اعضای هیئت امنای مساجد باید آموزش داده شوند که ابتدا آسیبهای محله را شناسایی کنند.
به گزارش مسجدنیوز، سعید گلستانی در کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای شهر همدان با اشاره به اینکه در جلسه گذشته در زمینه ظرفیتهای مسجد صحبت شد، از طرح مباحث تکراری در این جلسه انتقاد کرد.
وی با بیان اینکه باید برای مساجد برنامهریزی کرد، چراکه مجلس در خصوص مساجد قانون تصویب کرده است، بیان کرد: قانون را باید در مساجد پیاده کرد.
معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری همدان نخستین کار جلسه کمیسیون فرهنگی را اجرای قانون در مساجد بیان کرد و افزود: باید با همکاری اوقاف 100 مسجد در استان و شهر همدان انتخاب و برای مساجد کارگروهی تشکیل شود.
وی با تأکید بر اینکه ابتدا باید ترتیب هیئت امنای مساجد را تغییر داد و برای مساجد کارنامه ایجاد کرد، ادامه داد: باید دو تا سه ماه برای تغییر هیئت امنای مساجد وقت گذاشت و پس از تغییر ساختار هیئت امنا برای آنها کلاسهای آموزشی برگزار کرد، باید برای هیئت امنای جدید برنامه گذاشت و برای هر مسجد هر دو هفته یک بار، جلسه برگزار کرد.
وی با اشاره به اینکه اکنون بر اساس آمار 85 درصد پروندهها و جرائم مربوط به حاشیه شهر است، افزود: باید بر اساس قانون جدید سراغ تمام مساجد رفته و کارکرد فرهنگی برای آنها تعیین کرد.
معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری همدان ادامه داد: هیئت امنای مساجد باید آموزش داده شوند که ابتدا آسیبهای محله را شناسایی کرده و سپس بر اساس نیاز محله کلاسهای آموزشی در مسجد برگزار شود.
وی با بیان اینکه در کشور ظرفیتهای فرهنگی زیادی از جمله عاشورا، ماه رمضان و ... وجود دارد که در سایر کشورها وجود ندارد، بیان کرد: برای این ظرفیتهای فرهنگی باید مسائل اجتماعی را تبیین کرد، اکنون باید مصوب کرد در مدت سه ماه بر اساس قانون جدید تمام هیئت امنای مساجد را تغییر دهیم، چراکه اگر این کار انجام شود بقیه کارها نیز انجام خواهد شد.
وی با بیان اینکه اوقاف و امور خیریه با هیئت امنای مساجد رودربایستی دارد، ادامه داد: هیئت امنای برخی مساجد تصور میکنند مسجد ارث پدر آنهاست که باید این دیدگاه تغییر کند.
معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری همدان در خصوص برگزاری جشن تکلیف برای دانشآموزان در مسجد جامع همدان اعلام آمادگی کرد.
کارشناس مسئول کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان همدان نیز با اشاره به اینکه در برخی از محیطهای اداری بدترین و ... استانداردترین فضاها برای نمازخانه در نظر گرفته میشود، اظهار کرد: باید در خصوص این موضوع بازنگری شود.
بهناز ضرابیزاده با بیان اینکه باید از افراد خوش سلیقه برای فضاسازی نمازخانهها بهره گرفته شود، بیان کرد: اغلب کودکان با خانوادهها برای مراسم ختم به مسجد میروند که دیدگاه خوبی از مسجد در ذهن کودکان نمیماند.
وی ادامه داد: کودکان تصوری که از مسجد در ذهن دارند یک محیط غمانگیز است و محیطی نیست که برای حضور در آن رغبت داشته باشند.
کارشناس مسئول کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان همدان با تأکید بر اینکه فضاهای مساجد باید فضاهای شاد، تمیز، آراسته، خوشبو و معطر باشند، اظهار کرد: مساجد باید بتوانند افراد را جذب کنند که در این خصوص نقش خادمان مساجد نیز مهم است.
بهناز ضرابیزاده ادامه داد: خادمان مساجد نقش مؤثری در تشویق کودکان و نوجوانان برای حضور در مسجد دارند اما بعضی از خادمان رفتار مناسبی با کودکان و نوجوانان ندارند.
وی برگزاری جلسات اداری در مساجد را پیشنهاد کرد و با تأکید بر اینکه در صورت برگزاری جلسات در مساجد میتوان مشکلات مساجد را از نزدیک دید، بیان کرد: میتوان جشنهای کودکانه را در مساجد برگزار کرد.
19آبان94
منبع: فارس
N2284/U0/S2,/C30/T1