مسجد؛ پایه اصلی انقلاب اسلامی
ضرورت تبیین هویت واقعی «مسجد تراز انقلاب»

مسجد به عنوان یکی از ریشهایترین موارد در اسلام محسوب میشود که توانسته باعث زنده ماندن اسلام ناب محمدی در سطح جهان شود و به همین منظور فعالیت مساجد در کشور و همچنین تهران اهمیت زیادی دارد.
به گزارش مسجدنیور: امام خمینی (ره) عبارت زیبایی در خصوص اهمیت و اثرگذاری مسجد دارند؛ ایشان فرمودند که: «مساجد سنگر است، سنگرها را پر کنید». بعد از گذشت چند دهه از این سخن گوهربار امام خمینی(ره) و بررسی شرایط منطقه، حس میکنیم که چیزی که باعث اتحاد و همبستگی میان مردم کشورمان و همچنین انسجام بیش از پیش بسیج شده، مساجد است. مسجد به عنوان سنگر اصلی انقلاب اسلامی محسوب میشود و به همین دلیل شاهد تبلیغات گسترده رسانههای ضدانقلاب در خصوص تلاش برای حضور کمرنگ جوانان و نسل امروزی در مساجد هستیم؛ به همین دلیل به نظر میرسد که یکی از ریشهایترین رخدادهایی که باعث شد که امروز هم شاهد زنده ماندن اسلام ناب محمدی در سطح جهان باشیم، مساجد هستند و این سنگر را باید حفظ کرد.
مسجد یکی از پایههای اصلی انقلاب است
عیسی زارعپور در گفتگو با خبرنگار گروه سیاسی «تهران پرس»، مسجد را یکی از پایههای اصلی انقلاب دانست و گفت: متاسفانه نقش مساجد در بعضی جاها کمرنگ شده است؛ باید سعی کنیم تا جوانان و نوجوانان زیادی به مساجد جذب شوند.
او در ادامه سخنانش با اشاره به اینکه حضور حداقلی جوانان و نوجوانان در مسجد؛ نشان از مسجد تراز انقلاب است؛ افزود: اگر جوانان و نوجوانان حضوری خوب در مساجد نداشته باشند یعنی اینکه در گام دوم انقلاب که توسط همین جوانان و نوجوانان انقلاب رقم میخورد دچار مشکل و انقطاع نسلی در گفتمان انقلاب اسلامی خواهیم شد.
وزیر ارتباطات دولت سیزدهم اظهارداشت: خوشبختانه مسجدی مانند حضرت ولیعصر(عج) که در شهرک محلاتی وجود دارد؛ شاهد حضور جوانان و نوجوانان هستیم؛ معتقدم این مسجد باید الگوی همه مساجد باشد تا مسجد بتواند جایگاه خود را در بین مردم احیاء کند.
وی یادآور شد: اگر مسجد کانون حضور مردم به ویژه جوانان و نوجوان شود میتوان امید داشت که مسجد نقش خودش را در گام دوم انقلاب ایفا کند؛ معتقدم اگر به این موضوع نپردازیم شاهد زایش مسائل و مشکلات خواهیم بود.
زارعپوراظهارداشت: متاسفانه میانگین سنی حضور افراد در مسجد بین ۵۰ تا ۶۰ سال است و جوانان و نوجوانان را در آن جمع نمیبینیم؛ این خود یک زنگ خطر محسوب میشود. لازم است در این زمینه برنامهریزی شود تا کمک کند ویژگیهای یک مسجد در تراز انقلاب اسلامی شناخته شود و برای انجام این کار ائمه جمعه و هیأت امنا طوری برنامهریزی کنند که جوانان و نوجوانان جذب مساجد شوند.
مساجد؛ سرآغاز دوره تمدنسازی اسلامی
سردار حسن حسنزاده در حاشیه اجلاسیه «مسجد تراز انقلاب اسلامی» در گفتگو با خبرنگار گروه سیاسی پایگاه خبری-تحلیلی «تهران پرس» گفت: همانطور که همه مردم مستحضرند؛ مساجد یکی از مهمترین کانونهای فرهنگی، اجتماعی و سیاسی است؛ معتقدم امروز مساجد در نظام اسلامی به مرحلهای رسیده است که میتواند سرآغاز دوره تمدنسازی اسلامی باشد.
او اظهارداشت: در مسجد حضرت ولیعصر (عج) شهرک شهید محلاتی تهران شاهد برگزاری یک نشست تخصصی در رابطه با مسجد؛ تراز انقلاب اسلامی بودیم؛ مسجدی که کانون همه فعالیتها و حضور همه اقشار مردم است.
فرمانده سپاه تهران بزرگ در ادامه سخنانش، برپایی نمایشگاه جنب مسجد حضرت ولیعصر(عج) را مثبت ارزیابی کرد و افزود: این نمایشگاه بیانگر فعالیتهای جامعی از یک مسجد تمام عیار و مسجد تراز انقلاب اسلامی است.
حسنزاده یادآور شد: در این اجلاسیه شاهد رونمایی کتابی هستیم که توسط حجت الاسلام والمسلمین علیزاده نگاشته شده که محتویات آن برگرفته از تمام تجربیات او است.
او گفت: هدف برگزاری چنین اجلاسیهها این است که برسیم به یک مسجدی با جایگاه عالی و اثرگذار، مسجدی برقرار، مسجدی که صبح، ظهر و مغرب و عشاء خدمات معنوی و اجتماعی و خدمات فرهنگی ارائه کند؛ به نظرم مسجد یعنی سنگر دفاع از تهاجم فرهنگی و کاهش آسیبهای اجتماعی است؛ معتقدم مساجد باید در جایگاه اصلی خودش قرار گیرد یعنی همان نقطه مطلوب.
فرمانده سپاه تهران بزرگ ادامه داد: مساجد باید محل و کانون رجوع همه مردم برای حل مشکلات باشد آن وقت میتوانیم شاهد پویایی خواهیم بود.
حسن زاده اظهارداشت: جامعه اسلامی یعنی رسیدن به تمدن نوین اسلامی؛ امروز مساجد در نظام اسلامی به به مرحلهای رسیده است که میتواند سرآغاز دوره تمدنسازی اسلامی باشد.
ضرورت تبیین هویت واقعی «مسجد تراز انقلاب»
حجت الاسلام ابوالقاسم علیزاده در حاشیه نشست تخصصی سلسله جلسات گفتمانی «مسجد تراز انقلاب اسلامی» و مراسم رونمایی از کتاب «مسجد تراز انقلاب اسلامی» در گفتگو با خبرنگار سیاسی «تهران پرس» گفت: متاسفانه هویت و ظرفیتهای مساجد با وجود فرصتهای بهوجود آمده پس از پیروزی انقلاب اسلامی بهخوبی شناسایی نشده و مورد غفلت قرار گرفته است.
وی مهمترین هدف برگزاری این اجلاسیه را گفتمانسازی پیرامون مسجد تراز انقلاب دانست و افزود: مسجد به عنوان تراز انقلابی که مد نظر رهبر فرزانه انقلاب بود به لحاظ هویتی مورد غفلت قرار گرفته است و معتقدم هویت مسجد تراز انقلاب هنوز به درستی تبیین نشده است.
او در ادامه سخنانش به رونمایی از سند راهبردی مسجد حضرت ولیعصر(عج) اشاره کرد و گفت: این مسجد به عنوان اولین مسجدی است که برای خودش سند راهبردی مینویسد و نقشه راه ۱۰ ساله خودش را ترسیم میکند و قرار است همه برنامهها در راستای آن اجرا شود.
وی یادآور شد: رونمایی از کتابی با عنوان «مسجد تراز انقلاب» داریم که به نوشته خود بنده است؛ این کتاب بابی را باز میکند که بیشتر به ظرفیتهای مسجد میپردازد.
مسئول نمایندگی ولی فقیه در سپاه تهران بزرگ یادآور شد: امیدوارم از این رهگذر بتوانیم یک تغییر نگاهی بین تصمیمسازان و تصمیمگیران جامعه به ویژه دولتمردان ایجاد کنیم تا بیشتر ظرفیتهای مساجد را باور کنند.
علیزاده اظهارداشت: دغدغه این اجلاس، پررنگ کردن مسلاجد و جذب جوانان است؛ به همین دلیل از دغدغهمندان امر مسجد در حوزه روحانیت، ائمه جماعات و شخصیتهای علمی، حوزوی و دانشگاهی در این مراسم دعوت شدند.
همچنین در پایان این اجلاس از خانواده شهید جمهور آیتالله رئیسی، امام جمعه مسجد ولیعصر (عج) و امام جماعت بازنشسته مسجد حضرت ولیعصر (عج) قدردانی شد.
منبع: تهران پرس
N17860/U49/S4,/C40/T2