ایجاد فضای معنوی در مساجد مسیری برای جذب نوجوانان است
حجتالاسلام علی محمد دستجردی با بیان اینکه نخستین راه برای جذب نوجوانان به مساجد ایجاد معنویت در آن است، گفت: نجوانان نیاز دارند که از لحاظ جسمی، روحی و معنوی تأمین شوند و اگر بتوانیم زمینه را برای نوجوانان فراهم کنیم، آنان قطعاً جذب مسجد خواهند شد.
به گزارش مسجدنیوز: جایگاه والای مسجد و اهمیت حضور در آن و شرکت در جماعات براساس آموزههای دینی و منابع و مستندات قرآنی و روایی بر کسی پوشیده نیست. علیرغم اهمیت مسئله، در ارتباط با حضور در مساجد و جماعات با گروههای سنی مختلف از جمله جوانان و نوجوانان مواجه هستیم که بر همین اساس نقش امامان جماعت در ترغیب و تشویق این قشر برای حضور در مساجد و شرکت در نمازهای جماعت پررنگتر میشود. در این خصوص خبرنگار ایکنا از خراسانرضوی با حجتالاسلام والمسلمین علی محمد دستجردی، امام جمعه شهرستان خلیلآباد، گفتوگویی کرده است که در ادامه میخوانیم.
ایکنا_ برای جذب افراد به مسجد چه پیشنهاداتی دارید؟
نخستین راه برای جذب افراد به مساجد ایجاد معنویت در آن است، دومین راه کارکردهایی که مسجد داراست یعنی از مسجد فقط بهعنوان خواندن نماز استفاده نشود. اگر به گذشته نگاهی بیاندازیم درمییابیم که برخی مساجد در بازارها ساخته شده است و امورات مردم از جمله مسائل اجتماعی، فرهنگی، سیاسی و اقتصادی در مسجد صورت میگرفته است که البته امروز در مساجد شوراهای حل اختلاف نیز وجود دارد. بنابراین افرادی که میخواهند به مسجد وارد شوند، باید در ابتدا نیازمندیهای روحی، معنوی و مادی آنان برآورده شود، یعنی مسجد باید در تراز روحی افراد قرار بگیرد و فضای آن تمیز و مرتب باشد. همچنین همه کارکنان مسجد از جمله امام جماعت و هیئت امنا نیز باید به گونهای عملکردگرا باشند.
ایکنا_ برای حضور نسل نو در مسجد چه نظری دارید؟
با نوجوانان و جوانان امروز باید با ادبیاتی نو صحبت کنیم. امام جماعت و هیئت امنای مسجد باید افرادی به روز باشند و اقداماتی از جمله برگزاری کلاسهای مختلف، تدارک امکانات ورزشی و تفریحی و همچنین برگزاری اردوهای متعدد را برای نوجوانان فراهم کنند. بنابراین نوجوانان نیاز دارند که از لحاظ جسمی، روحی و معنوی تأمین شوند و اگر ما بتوانیم این موارد را برای نوجوانان فراهم کنیم، آنان قطعاً جذب مسجد خواهند شد.
همچنین نماز را نیز باید در قالب معنویت برای نوجوانان امروز بازگو کنیم چراکه امروزه، نبود معنویت در جامعه مشکلساز شده است و انسانها را متحیر ساخته است، بنابراین اگر نماز در قالب معنویت ارائه شود، نوجوانان به خوبی آداب اصلی نماز را لمس خواهند کرد.
ایکنا_ خانوادهها برای تربیت دینی فرزندانشان چه رفتاری را باید در پیش بگیرند؟
اولین قدمی که والدین در خصوص تربیت دینی فرزندانشان باید بردارند این است که نصیحتگرا نباشند بلکه عملگرا باشند. والدین باید با فرزندان خود صادق باشند، آنان را همراهی کنند به حرف دلشان گوش بسپارند، بنابراین با جوانان باید مانند خوشان بود و مثل آنان جوانی کرد؛ فردی که ۵۰ سال دارد نمیتواند مسائل وجودی خودش را به جوانان تحمیل کند، بلکه باید طرز فکرش را به جوان امروز نزدیکتر کند تا بتواند او را درک کند. همچنین باید برای جایگاه و شخصیت جوانان احترام قائل شد چراکه هنگامی که جوان احساس کند در خانه، دارای جایگاهی ویژه است با والدینش رابطه بهتری خواهد داشت و راحتتر مسائل دینی را میپذیرد.
ایکنا_ خطبههای نماز جمعه برای جوانان چه کاربردی دارد؟
هماکنون در خطبه اول نماز جمعه پیرامون مسائل خانواده صحبت میشود که خانوادهها چگونه باید جوانان خود را درک کنند و هنگامی که جوانان شاهد این موضوع هستند که در نماز جمعه با والدین آنان در خصوص درک بیشتر آنها صحبت میشود، آنان نیز جذب مسائل دینی خواهند شد. همچنین در خطبه دوم نماز جمعه معمولا به مسائل مهم روز پرداخته میشود.
ایکنا_ چه نوآوریهای فرهنگی تاکنون در حوزه کاری خود داشتهاید؟
تاکنون بیشتر سعی کردهایم امورات نماز جمعه را به جوانان واگذار کنیم، برای نمونه هماکنون مسئول کارهای خبری ما، دانشآموز دبیرستانی است که دسترسی به کانالها و سایت اطلاعرسانی اخبار را به صورت کامل در اختیار دارد و به تهران، دفتر مقام معظم رهبری نیز دعوت شده است.
در خصوص موضوعات فرهنگی، در بحث قرآن، در منطقه جلسات متعدد قرآنی فراوانی را از طریق کارگروه قرآن و عترتمان برگزار کردهایم که استادان ماهر و بهروزی در این جلسات حضور دارند که از این برنامه استقبال بسیار خوبی نیز شده است.
منبع: ایکنا
N17794/U49/S/C11/T2