برپایی جلسات سنتی قرآن در مسجد امام حسین(ع) اراک
امام جماعت مسجد امام حسین(ع) اراک با اشاره به بخشی از فعالیتهای این مسجد، گفت: به منظور غنیسازی اوقات فراغت دورههای آموزش سنتی قرآن و کرسیهای تلاوت در مسجد برپاست.
در پی گزارشی از پایگاه خبری مسجد نیوز، از فصل تابستان و آغاز ایام تعطیلی دانشآموزان بیشتر از دو هفته میگذرد و هریک از محصلان برای استفاده بهتر از این ایام برنامههایی برای خود دارند. عدهای از کلاسهای مختلف آموزشگاهها استفاده میکنند، عدهای مشغول حرفهآموزی در مشاغل مختلف هستند و عدهای دیگر نیز از کلاسهای آموزشی مساجد بهرهمند میشوند.
مساجد از دیرباز تاکنون محل و ملجأیی برای مردم بوده و این ظرفیت تا امروز که بیش از ۱۴۴۰ سال از اسلام میگذرد باقی مانده است. در دورههای مختلف کارکرد و رویکرد این اماکن مقدس دستخوش تغییراتی بوده است. گاه محلی برای اعزام رزمندهها به جبهههای نبرد و گاه محل آموزش مبانی دینی و قرآنی. استان مرکزی نیز از این قاعده مستثنی نیست و جوانان فعال در مساجد سطح شهر اقدام به برگزاری کلاسهای آموزشی فرهنگی، ورزشی و قرآنی میکنند.
مسجد امام حسین(ع) اراک از جمله مساجد فعال سطح شهر اراک و حتی استان است که به برگزاری برنامههای قوی دینی و معرفتی معروف است و برگزاری مراسم باشکوه اعتکاف این مسجد از ذهن جوانان و مردم محله حذف نخواهد شد.
حجتالاسلام مصطفی اوحدی، با اشاره به برگزاری دوره آموزشی روخوانی و روانخوانی قرآن ویژه کودکان و نوجوانان در مسجد امام حسین(ع)، ادامه داد: سالهاست تربیت و آموزش دانشآموزان در رشتههای مختلف در حال انجام است. به طور مثال سال گذشته که آموزش صحیحخوانی نماز مدنظر بود با استقبال خوب جامعه هدف و خانوادهها مواجه شد.
وی با بیان اینکه بیش از ۳۰ نفر از جامعه هدف در این دوره ثبتنام کردند و کلاسها نیز از هفته اول تیر آغاز شده است، اضافه کرد: تربیت نسلی قرآنی وظیفه تمام جامعه قرآنی و فرهنگی است و هریک به سهم خود باید نقش آفرین باشیم. تمام سعی ما براین است که علاوه بر توسعه کمّی کار به کیفیت توجه بیشتری داشته باشیم؛ چراکه آموزش صحیح میتواند به توسعه فعالیتهای قرآنی در سالهای آینده منتج شود؛ چراکه دانشآموزان امروز اگر بدون اشکال آموزش ببینند، میتوانند آموختههای خود را در اختیار تعداد دیگری از دانشآموزان قرار دهند.
اوحدی در تکمیل سخنان خود گفت: ثبتنام شدگان در دوره آموزش قرآن در آزمون اولیه به منظور سطحبندی و کلاسبندی شرکت کردند. این دوره در قالب ۳۰ جلسه درنظر گرفته شده است و پس از اتمام دوره، قرآنآموزان از سوی استاد ممتحن مورد ارزیابی قرار گرفته و به برترینها گواهینامه اعطا میشود.
امام جماعت مسجد امام حسین(ع) اراک فعالیتهای مسجد امام حسین(ع) در حوزه قرآن را بسیار مطلوب توصیف کرد و افزود: برپایی محافل انس با قرآن روزهای یکشنبه هر هفته با بیان نکات تفسیری در قالب طرح «ذکر خیر» از جمله برنامههای ثابت است. علاوه بر اجرای این طرح، جلسات کرسی تلاوت قرآن در مسجد ویژه بزرگسالان نیز در حال انجام است. با توجه به اینکه بزرگسالان با شیوه و روش سنتی انس بیشتری دارند؛ از این رو این جلسات از مسجد حذف نشده است.
وی عمل به فرمایشات مقام معظم رهبری در حوزههای مختلف را اولویت کاری در مسجد بیان کرد و با اشاره به اینکه ایشان در سخنانی فرمودند: «مساجد باید پایگاه قرآنی باشند»، افزود: پیرو منویات معظمله جلسات قرآنی، کرسیهای تلاوت، تدبر و بیان تفسیر در این مسجد با قوت بیشتری ادامه دارد.
اوحدی آغاز اجرای طرح «ذکر خیر» را ماه مبارک رمضان عنوان کرد و گفت: در این ایام مراسم جزءخوانی برگزار شد و طرح با تلاوت، تدبر و بیان تفسیر ادامه پیدا کرد. اداره کل تبلیغات اسلامی این طرح از سوی این اداره کل با عنوان «ذکر خیر» در نظر گرفته شد، اما پیشنهاد ما برای این طرح با استناد به آیه ۵۰ سوره مبارکه «انبیا»: «وَهَٰذَا ذِكْرٌ مُبَارَكٌ»، ذکر مبارک است.
وی اجرای طرح یاد شده را موفق ارزیابی کرد و با بیان اینکه این طرح فرصت تلاوت به قاریان نوجوان و جوان را فراهم کرده است، ادامه داد: در ابتدای جلسه آیاتی از سوی قاری جلسه تلاوت و پس از آن نکات تفسیری بیان میشود.
اوحدی با بیان این مطلب که واحدهای مختلف مسجد برای جامعه هدف خود در دو گروه بانوان و آقایان برنامههای مفید و مثمرثمری تدارک دیدهاند، از کسب رتبه برتر پایگاه بسیج ریحانةالنبی(س) این مسجد در استان خبر داد و افزود: امام جماعت، هیئتامنا و واحدهای مختلف مسجد با بیش از ۷۰ کودک، نوجوان و جوان در ارتباط و تعامل دوستانه هستند.
انتهای پیام
منبع: ایکنا
N17724/U45/S1,2,4,/C28/T2