حکایت مسجدی که با درآمد باغداری روستائیان پایگاه قرآن شده است

کانون فرهنگیهنری «حضرت علیاصغر(ع)» با انجام فعالیتهای متنوع برای تبدیل مسجد حضرت ولیعصر(عج) به پایگاه قرآنی، اهالی روستای دهعرب را به قدری جذب کرده که بخشی از درآمد کشاورزی و باغداری خود را به این فعالیتها اختصاص میدهند.
به گزارشی از پایگاه خبری مسجد نیوز،کانون فرهنگی هنری «حضرت علیاصغر(ع)» در جوار مسجد حضرت ولیعصر(عج) روستای دهعرب شهرستان ابرکوه از توابع استان یزد یکی از کانون های فعال روستایی است که در توسعه و ترویج فرهنگ قرآنی فعالیت های گسترده ای انجام می دهد.
اهتمام این روستا به برنامه های قرآنی موجب شده که در این روستا شاهد کاهش آسیب های اجتماعی باشیم، از طرفی با توجه به اینکه در این روستا باغداری و کشاورزی رونق دارد، اهالی روستا بخشی از درآمدشان را به فعالیت های قرآنی اختصاص می دهند.
«الهام رمضانینژاد» در گفت و گو با خبرنگار گروه مسجد و کانون های مساجد خبرگزاری شبستان با اشاره به برنامه های قرآنی کانون فرهنگی هنری «حضرت علی اصغر(ع)»، اظهارکرد: کانون با تعامل و همکاری با مجموعه های فرهنگی استان یزد در روستای دهعرب فعالیت های شاخصی در حوزه قرآنی انجام می دهد، به همین دلیل این روستا در سال گذشته جزو هفت روستای برتر قرآنی کشور شناخته شد.
مدیر کانون فرهنگی هنری حضرت علی اصغر(ع) با اشاره به برگزاری جلسات جزءخوانی قرآن کریم، روخوانی و تفسیر قرآن کریم بیان کرد: تمام تلاش این کانون مأنوس کردن خانواده ها با کلام الهی است، همچنین با تشکیل هیئت خانوادگی در کانون، برنامه های آموزش و روخوانی و تفسیر قرآن کریم، برپایی محافل قرآنی با حضور قاریان برجسته کشوری و تربیت حافظ در کانون مورد توجه قرار می گیرد.
طرح بالندگی
وی از اجرای طرح «بالندگی»، با هدف تربیت حافظ و قاری قرآن کریمبه نیت چهار هزار شهید استان یزد در این روستا هم به عنوان یکی دیگر از فعالیت های قرآنی خبر داد و گفت: در حال حاضر ثبت نام برای شرکت در این طرح در کانون آغاز شده و کلاس ها در آینده نزدیک برگزار می شود.
مدیر کانون فرهنگی هنری حضرت علی اصغر(ع) از راهاندازی کاروان های قرآنی، موکب های قرآنی در مناسبت های مختلف و اعیاد اسلامی نیز خبر داد و افزود: فعالیت این موکب های قرآنی شامل کرسی های تلاوت قرآن کریم، اجرای سرود توسط قرآن آموزان در مناسبت ها می شود. همچنین دیوارنویسی و فضاسازی روستا توسط هنرمندان قرآنی، برگزاری جلسات حضوری و مجازی ختم قرآن، ختم گروهی قرآن کریم هدیه به شهدای ۸ سال دفاع مقدس نیز در کانون انجام می شود.رمضانی نژاد ادامه داد: همچنین، به دلیل علاقه مندی اهالی روستا به برنامه های قرآنی و توسعه فرهنگ کلام الهی، بخشی از درآمد کشاورزی و باغداری را به ترویج و گسترش برنامه های قرآنی اختصاص داده اند.
نذر ظهور
مدیر کانون حضرت علی اصغر(ع) با اشاره به اجرای طرح «نذر ظهور» در چهارشنبه هر هفته و به همت بچه های مسجد حضرت ولیعصر(عج)، ابراز کرد: این طرح به نیابت از ۱۴ معصوم(ع) و به نیت تعجیل در امر فرج برنامه ختم صلوات و ذکر فضایل حضرت مهدی(عج) اجرا می شود.
به گفته رمضانی نژاد اجرای طرح «محله اسلامی» با هدف تحکیم بنیان خانواده، رواج سبک زندگی اسلامی، برگزاری دوره های بصیرت افزایی، اجرای طرح های «نذر فرهنگی»، «شنبه های با کتاب»، «کتابی که من خواندم» و برگزاری نشست های سیاسی از دیگر فعالیت های این کانون مسجدی است.
وی از اجرای طرح دورهمی معنوی برای نوجوانان روستای دهعرب به عنوان یکی دیگر از طرح های این کانون فرهنگی هنری اشاره و اظهار کرد: در این دورهمی برنامه های متنوعی همچون گپ و گفت، قیل و قال،کتاب خوانی، ذکر و یادخدا، انتقال تجربیات، گعده و دورهمی، قرآن خوانی، خلوتی عاشقانه برای نوجوانان تدارک دیده شده است. اصلاح ساختار فکری نوجوانان، پاسخگویی به شبهات آنها و آموزش هدف گزینی عقلانی به آنها در این دورهی دنبال می شود.
رمضانینژاد ابراز کرد: علاوه بر این، در طرح «قرار مهدوی» نیز با حضور حجت الاسلام ساجدی از کتاب خودسازی و کادرسازی مباحثی پیرامون هدف گزینی، شروع کار منظم و تشکیلاتی مطرح می شود.
مدیر کانون حضرت علی اصغر(ع) از اهتمام این کانون مسجدی به جهاد تبیین خبر داد و گفت: در قالب نمایشگاهی به دستاوردهای انقلاب اسلامی پرداخته شد. علاوه بر آن در قالب طرح «کنش گری در فضای مجازی» برای ارتقای سطح سواد و حضور هدفمند در فضای مجازی نوجوانان برنامه ریزی و مباحثی همچون تولید محتوای رسانه ای، نوشتن برای رسانه و مباحث فهم رسانه های اجتماعی به مخاطبان ارایه می شود.
پایان پیام
منبع: شبستان
N17548/U45/S1,2,/C31/T1