چرایی پخش نکردن مسجد جمکران در صداوسیما

دیروز در پخش رسانه ملی تمامی مرقدها و مراکز مذهبی پخش شد به جز مسجد جمکران از نهادهای مربوطه درخواست داریم این مسئله را پیگیری کنند.
به گزارشی از پایگاه خبری مسجد نیوز، پویشی با عنوان «چرایی پخش نکردن مسجد جمکران در صداوسیما» آغاز شده و تقاضاها برای رسیدگی به این مساله به صورت مستمر در حال افزایش است. و حالا که این پویش به حداقل حد نصاب برای رسانهای شدن و پیگیری دارد، به ارائه گزارشی مجمل در این خصوص میپردازیم.
شاید در بین مطالبات مردمی، پخش کردن تصاویر برنامههای مسجد مقدس جمکران یکی از به حق ترین، ابتداییترین و بدیهیترین خواستههای مردمی باشد که بخصوص در این ایام میخواهند به صفای دل و به نیت صیقل دادن قلبهای عاشق و دریافت معنویت و شور و شعور و قربت الی الله، این شبها خود را حتی در قاب تلویزیون به مسجد جمکران ببرند. اما متاسفانه مساله اینجا بسیار عجیب و غیرقابل توضیح است که چرا رسانه ملی که قبلا مراسم این مسجد را که نه به ما که به آقایمان، صاحب العصر و الزمان تعلق دارد را پخش میکرد و پوشش میداد، حالا خبری از پخش و پوشش جمکران نیست؟!
با چرخی در دنیای اینترنت و نگاهی به پیشینه مطالبی که در مورد پوشش مسجد جمکران به چشم میخورد، میبینیم که همواره برنامهها و مراسم جمکران طی سالیان به صورت زنده و ضبط شده از رسانه ملی پخش میشده و حتی این پوشش تنها به یک شبکه و یک ایستگاه رادیویی یا تلویزیونی نبوده است. برای نمونه در خبری مربوط به سال ۱۳۸۵ آمده است که «مدیر کل صدا و سیمای استان قم گفت : تا کنون حدود ۸۰ شبکه صدا و سیمای استانی، ملی و بینالمللی درخواست کردهاند تا بتوانند بخشی از جشنهای نیمه شعبان را پوشش دهند. صدا و سیما در این ایام با بسیج امکانات و نیروهای خود قصد دارد تا تمام برنامههای مسجد مقدس جمکران را پوشش دهد. بیش از ۸ شبکه رادیو تلویزیونی استانی و ملی در خواست کردهاند تا برنامههای مسجد جمکران را پخش کنند و ما با مهیا کردن امکانات و تجهیزات مورد نیاز تا آنجا که بتوانیم به خواسته آنان جامه عمل میپوشانیم.»
اردیبهشت ماه سال ۱۳۹۳ بود که استودیو و اتاق فرمان صوتی وتصویری پخش زنده مسجد مقدس جمکران افتتاح شد. اقدامی بسیار به جا که به سبب خواست و نیاز جمعی مردم و علاقمندان و دلبستگان مهدی موعود عملی شد تا لحظه به لحظه این مکان مقدس جلوی دوربین و در قاب تلویزیون مهمان خانه شیعیانش شود.
در آن زمان که استودیو و اتاق فرمان مسجد مقدس جمکران با هدف پوشش تصویری زنده از فعالیتهای فرهنگی مسجد جمکران راهاندازی شد، سهشنبه شبها و بعد از آن در سایر روزهای هفته برنامههای مذهبی و معارفی مسجد مقدس را پوشش میداد. حالا اما انگار کار به جایی رسیده که همزمانی که مراسم مذهبی اماکن مقدس از اقصی نقاط کشورمان پخش میشود و علاقمندان به تماشا و بهره معنوی از این لیالی میپردازند، جای تصاویر، برنامه ها و مراسم مسجدی که متعلق به صاحب زمان ماست خالی میماند که این مساله به شکلی جدی قابل پیگیری و بررسی است.
مسجد جمکران یکی از مساجد مورد احترام شیعیان است که در شهر قم، در محله جمکران واقع شده است. ساخت این بنا به نقل محدث نوری به فردی به نام شیخ حسن بن مثله جمکرانی مربوط میشود، به گفته او که در بیداری با امام دوازدهم شیعیان، مهدی (عج) دیدار کرده است و حجت ابن الحسن دستور ساخت مسجد را به وی داده است.
علی اکبر رائفی پور در باره این مسجد می گوید:« بنده در کشور مسئولیتی ندارم اگر میداشتم شک نکنید مسجد جمکران را به پایگاهی با امکانات کامل تبدیل میکردم، آنجا دروس حوزه مهدویت تدریس میشد، دانشگاه زده میشد. مانند غربیها اسکاتولوژی (فرجامشناسی) را به عنوان رشته دانشگاهی به رسمیت میشناختیم تا یک نفر وقتی به آنجا میرفت گویی وارد یک اتمسفری شده که میتواند راجع به مهدویت و آخرالزمان بهروز شود و برگردد».
در میان شیعیان بحثهای زیادی در خصوص ملاقات با امام زمان مطرح است. عدهای با استناد به روایاتی، آن را در خواب ممکن میدانند. دریافت نامه از امام زمان پس از غیبت کبری نیز مورد قبول بسیاری از شیعیان است، آنچنانکه نامه و توقیع رسیده به شیخ مفید -حدود یک قرن پس از غیبت کبری- از نظر شیعیان مورد تردید واقع نشده است.
بسیاری از جمله شیخ عباس قمی در مفاتیحالجنان و پیش از او محدث نوری در کتاب خود، با ذکر سند، داستانهای بسیاری از ملاقات افراد با امام زمان نقل میکنند و با استناد به روایاتی، ملاقات با مهدی در بیداری را امکانپذیر میدانند. شیعیان شب چهارشنبه از روزهای هفته و شب نیمه شعبان - تولد امام زمان (عج)- از روزهای سال را به این مسجد میروند و اعمال آن را بجا میآورند. اعمال آن دو رکعت نماز تحیت مسجد است و دو رکعت نماز که به نماز امام زمان مشهور است به شیوهای خاص بجای آورده میشود.
انقلاب اسلامی که پیام و ایدئولوژیاش برپایه ظهور حضرت مهدی(عج) است تا چه حد توانسته در عرصهی سینما و سریال سازی که از مهمترین ابزار برای مطرح کردن دیدگاههای یک جامعه است، موفق عمل کند؟ سئوالی که با آن میتوان مدیران عرصهی فرهنگی و هنری را به چالش کشید.
در تحلیل نهایی تلویزیون ما بیشتر از همیشه نیاز به برنامههای ویژه درباره مهدویت دارد، به زعم بسیاری از کارشناسان موضوع مهدویت باید در تمام برنامههای ما ساری و جاری باشد.
خود این پویش نشانی آشکار است از اراده و ارادت مردم ایران به ساحت مقدس امام زمان، از این رو پیشنهاد میشود صدا و سیما به آن نگاه ویژه داشته باشد و نسبت به این دغدغه محترم مردم واکنشی در خور شان نام صاحب الزمان داشته باشد. در جهان رسانهای امروز، طی قرن گذشته که رسانهها بر جهان روز به روز سیطره خود را گستراندهاند، متاسفانه آثار هنری کمی درباره امام زمان (عج) ساخته شده است؟ شاید این پویش تلنگری باشد به همه هنرمندان و رسانهها تا بل با تمرکز ویژه بر این موضوع دست به ساخت آثار هنری بزنند.
در این میان مسجد مقدس جمکران خود یک امکان ویژه است برای برجسته شدن در سریالها و فیلمهای سینمایی. این مسجد میتواند به عنوان یک نماد و نشانه مهم در گفتمان مهدویت منتشر شود، به گونهای که در سراسر دنیا شناخته و پذیرفته شود.
بی شک مسجد جمکران نه تنها در مناسبتهای مختلف میتواند در مرکز توجه رسانه ملی قرار گیرد، حتی میتواند در مقام یک پایگاه مهم و اثر گذار خود بستر و زمینهای برای ساخت بسیاری از سریالهای تاثیرگذار باشد.
انتهای پیام
منبع: خبرگزاری فارس
N14733/U45/S2,4,/C40/T1