معرفی مسجد جامع دهنو

مسجد جامع دهنو یکی از فعالترین مساجد در سطح کشور است که از 300 سال پیش تا به امروز همواره در تولید محتواهای مذهبی، آموزش معارف دین و.... از پیشگامان فتح قلههای معرفت بوده است.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی مسجدنیوز؛ مسجد جامع روستای دهنو که در 20 کیلومتری شهر بروجن واقع شده است همواره یکی از بزرگترین مراکز آموزش وپرورش تشیع در سطح استان وکشور بوده است؛ این مسجد 16 شهید را برای کشور فدا کرده است که یکی سردار و دیگری طلبه و فرهنگی و بقیه از قشر زحمتکش کارگر بودند، بعد از جنگ نیز در کارخانههای تولید سلاح و همچنین سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و مدافعان وطن ومدافعان حرم شهیدانی از این مسجد حضور داشتهاند که این موضوع نشان از فرهنگ ریشهدار شیعی در قلبهای مردم خونگرم است که همواره جان و مالشان را برای ولایت فدا میکنند.
در ذیل گزارشی هرچند مختصر از فعالیتهای فرهنگی این مسجد بزرگ تقدیم میشود.
1.کاروان نمایشی ونمود عزاداری که شامل 4کاروان ذیل می باشند از 300 سال پیش تا به الان که در روز تاسوعا به سمت امام زاده شاهزاده عبدالله علیه السلام روستای مجاور، (سورک) وطن حاج آقا همتیان معاونت تهذیب استان قم وبسیاری از فرهیختگان، از مسجد جامع دهنو حرکت میکنند. این مراسم از صبح ساعت 7صبح شروع وتا ظهر به طول می انجامد، لازم به ذکر است که وقتی کاروان مسجد جامع دهنو به سورک می رسند، با کاروان عزاداری روستای سورک به سمت امام زاده شاهزاده عبدالله علیه السلام حرکت میکنند. معمولا مراسم تا ظهر طول میکشد وبا نماز ظهر وعصر روز عاشورا تمام میشود. البته در هردو روستا نذورات فراوان وذبح های زیادی انجام میشود که بین فقرا تقسیم میشود. همچنین از کاروانهای عزا پذیرایی گسترده ای انجام میشود.
(( 1 کاروان اسرا نمادین
2 کاروان سینه زنان
3 کاروان زنجیر زنان
4 کاروان علم گردانان سنتی ))
2.دقیقا همین کاروانهای فوق الذکر در روز 8محرم به سمت گلزار شهدا روستا و روز عاشورای حسینی به سمت امام زاده علی ابن احمد علیهالسلام وسپس گلزار شهدا در روستای دهنو حرکت میکند که این مراسم هم با نذورات فراوان وپذیرایی گسترده تا ظهر به طول می انجامد وبا اقامه نماز جماعت پایان میپذیرد.
3.پیاده روی روز اربعین به سمت امام زاده علی ابن احمد علیهالسلام وعزاداری درآنجا برای جاماندگان از زیارت ابا عبدالله الحسین علیه السلام
4.برگزاری دعا ندبه وتوسل در هر صبح جمعه همراه با صبحانه که از 100 سال پیش تا به الان ادامه دارد.
5.برگزاری دعا آل یاسین هر سه شنبهها در مسجد جامع دهنو
6.برگزاری نماز جماعت مداوم ومستمر از 40 سال پیش تا به الان
7.دارا بودن 3 حسینیه که مردم ساخته اند که یکی از آنها یعنی (حسینیه محمد رسول الله صلی الله علیه و آله در مسجد جامع دهنو) وآن دوتا در کنار گلزار شهدا هستند.
8.به علت مسافت زیاد وجمعیت زیاد در گذشته مسجدی هم در محله بالا به نام مسجد امام حسین علیه السلام ساخته اند.
9.دارا بودن 2خانه روحانی برای روحانیون طرح هجرت ویا دائم روستا در نزدیکی هر دومسجد با امکانات زندگی
10.دارا بودن پایگاههای بسیج فعال خواهران وبرادران با نام عمار یاسر(علیهم السلام) که در زمان جنگ وحتی بعد از جنگ ودر اردوهای جهادی بسیار فعال هستند.
11.دارا بودن دو کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان باب الحوائج علیه السلام وامام خامنه ای مدظله العالی که اولی مربوط به مسجد جامع دهنو ودومی مربوط به مسجد امام حسین علیه السلام می باشد.(بسیار فعال هستند)
12. دارا بودن دفتر آستان قدس رضوی علیه السلام در روستا
14.دارا بودن هیئت تعزیه با نام مبارک ( حضرت ابوالفضل العباس علیه السلام) که بسیار فعال هستند ومداحان روستا وتعزیه خوانان جوانان را جذب نموده واز 300 سال پیش تا الان با وسایل قدیمی وتعزیه، در کل استان تعزیه می خوانند وکارشان عالی است.
15.دارا بودن موقوفات بسیار زیاد وزمین که مردم برای مسجد وقف نموده اند.
16.پخت نذری در هردو مسجد توسط مردم در روز سوم امام حسین علیه السلام
17.برگزاری ایام اعتکاف در مسجد
18.فعالیت بسیار زیاد وعالی در فضای مجازی که هم در بحث تولید محتوا هست وهم در بحث انتشار
مثلا از کارهایی که در فضای مجازی انجام می شود عبارتند از :
1.ساخت کانالهاي (ادعیه مفاتیح وقرآن کریم، احکام ونهج البلاغه ورساله حقوقی امام سجاد علیه السلام و صحیفه سجادیه) به شکل مهیج وجذاب وآسان فهم ویرایش شده و سپس انتشار در کانالهای امام زاده علی ابن احمد علیهالسلام در واتساپ وایتا وکانال مسجد جامع دهنو در سروش، به طور قرائت روزانه که طرفداران بسیاری پیدا کرده است.
2.ارتباط با کانالهاي آستان قدس رضوی علیه السلام وآستان مقدس حضرت فاطمه معصومه سلام الله علیها و گذاشتن هر روز یک سلام ویا یک مطلب در کانالهای روستا
3.گذاشتن شهدا در کانالها از کانال یادواره شهدای استان وشهرستان که هرروز یا یک روز در میان انجام میشود و بسيار طرفدار دارد.
4.آموزش قرآن، تولید محتوا وتاریخ اسلام وتفسیر و.... هم مجازی وهم حضوری
5.پیوند همه این موارد با وبلاگ وسایت که توسط جوانان روستا انجام می شود.
6.اطلاع رسانی از طریق همین کانالها و اینستاگرام با اعضا بالا که البته باز هم جوانان کمک میدهند.
19.دارا بودن کتابخانه ها در روستا که نشان از فرهنگ بالای کتابخوانی دارد.
20.دارا بودن 2هيئت بسیار فعال حضرت ولی عصر عجل الله تعالی فرجه الشریف وانصارالمهدی عجل الله تعالی فرجه الشریف
منبع:
N13834/U0/S1,2,/C9/T2