انقلاب اسلامی کانون ادبیات مقاومت جهان اسلام است

مدیر انجمن ادبی سبزوار معتقد است که انقلاب اسلامی نقش تعیین کنندهای در باروری ادبیات مقاومت جهان اسلام داشته و آن را شکوفا کرده است.
به گزارش مسجد نیوز،حسین شنوایی درباره امروز که به عنوان روز مقاومت اسلامی نامگذاری شده است، با بیان اینکه انقلاب اسلامی نقش تعیین کنندهای در باروری ادبیات مقاومت در دنیای اسلام داشته و آن را شکوفا کرده است، عنوان کرد: ادبیات مقاومت در میان هر ملتی جریان دارد، ولی در کشورهای مختلف از نظر میزان قوت و تاثیرگذاری متفاوت است.
شنوایی با بیان اینکه ادبیات مقاومت و پایداری، ابزاری در مقابله با تهاجمات فکری و نظامی است، توضیح داد: ادبیات مقاومت به معنی اصطلاحی که امروز با آن آشنا هستیم، در گذشته ادبی کشور ما سابقه نداشته؛ به عبارت دیگر تا صد سال پیش جامعه ایران چندان پذیرای ادبیات مقاومت به این شکل نبوده است.
دستهبندی ادبیات مقاومت
شهاب ادامه داد: عمود ادبیات مقاومت، دین است و هر مبارزه بدون باورها و اعتقادات دینی فرو میریزد. ادبیات مقاومت را میتوان به دو دسته نرم و آتشین تقسیم کرد. در گذشته ادبی ما اشعار مقاومت و پایداری به مبارزه با استبداد داخلی و رویارویی با این پدیده میپرداختند که خوشبختانه با پیروزی انقلاب اسلامی طومار بسیاری از استبدادها برچیده شد. شکل دیگر ادبیات مقاومت که امروز شاهد رشد آن هستیم نوع انقلابی و آتشین آن است.
این شاعر آیینی گفت: در هر دوره جلوه و نوع ادبیات مقاومت متفاوت است و اولین پایهگذاران شعر مقاومت در ادبیات فارسی، فردوسی و سپس ناصرخسرو بودند که به مقاومت معتدل گرایش داشتند.
مدیر انجمن ادبی سبزوار افزود: گونه معتدل ادبیات مقاومت دارای جلوهها و نمونههای بسیاری است که حتی اشعار طنز اجتماعی را نیز در خود جای میدهد و با ادبیات مقاومت به مفهوم کنونی منطبق نیست.
وی با بیان اینکه مفهوم ادبیات مقاومت پدیده جدیدی است که در صد سال اخیر جلوهگر شده، گفت: ادبیات مقاومت آگاهیبخش است و تشجیع دارد. این ادبیات به پایداری و ایستادگی و پرهیز از پذیرش ذلت دعوت میکند.
شعر مقاومت نباید به شعار پهلو بزند
شنوایی تصریح کرد: شعر مقاومت نباید در سطح شعار و موضعگیریهای جریانی کوچک شود. شعر مقاومت دارای دو وجهه درونی و بیرونی است و فقط مبارزه با حاکمیت درون جامعه را در بر ندارد، بلکه امروز مبارزه با صهیونیسم و ظلم به ملتهای مختلف را دنبال میکند.
وی در عین حال تصریح کرد: شاعران مقاومت باید از این نوع شعر به عنوان یک سلاح برای مبارزه با استکبار جهانی استفاده کنند و در این راه از شعار و موضعگیریهای درونی بپرهیزند.
23مرداد94
منبع: ایکنا
N1276/U0/S2,/C11/T1