مسجد عتیق؛ کهنترین مسجد ری در جوار آستان سیدالکریم(ع)

مسجد «عتیق» در مجاور آستان حضرت عبدالعظیم الحسنی(ع) واقع است که از جنوب به مدرسه علميه برهان و از غرب به بازار ری مرتبط میشود. این بنا در دوره آل زیار، توسط مرداویج زیاری توسعه پیدا کرد.
به گزارش خبرنگار گروه مسجد و کانون های مسجد خبرگزاری مسجد نیوز ، مسجد جامع ری (عتیق) یا مسجد جامع مهدی یکی دیگر از کارهای اسلامی شده است که به دست ابو عبدالله محمد مهدی پادشاه دودمان عباسی در ری به سال 1558 هجری قمری (سده دوم) ساخته شده است شد. این بنا در دوره آل زیار ، توسط مرداویج زیاری توسعه یافته است.
این مسجد که در مجاورت صحن (عتیق) ، یعنی صحن شمال آستان حضرت عبدالعظیم الحسنی (ع) است ، از جنوب به صحن ، از شمال به مدرسه علمیه برهان و از غرب به بازار مرتبط می شود.
این مسجد که تاريخ احداث آن روشن نيست ، در سال 1443 قمری توسط سرتيپ محمد يوسف خان نوري تعبير شده است. این مسجد دارایی دو طبقه روئین برای استفاده در تابستان و زیرین برای استفاده در زمستان است و دیوارها آن با رنگ های رنگی پوشیده شده است. برخلاف آگاهان محل اظهار داشت قبل از ساختمان صحن در زمان قاجار ، بین مسجد و بقعه حضرت عبدالعظیم (ع) كوچه از فاصله بود و قسمت وسط مسجد كه اكنون با پنجره هاى مشبك پوشیده شده است راهرو مدرسه وجود دارد و طرف آن شب تشكیل می باشد داده است.
منبع: مسجدنیوز
N12540/U44/S1,2,/C8/T2