در جلسه طرح تلاوت نور:
زودباوری مخاطبین، یکی از مهمترین علل رواج شایعات است/ هر نوع خبری از هر منبعی باید مورد تحقیق قرار بگیرد/ یکی از ویژگیهای مومن اینست که زودباور نباشد

مدیر کانون فرهنگی و هنری حاج قاسم سلیمانی با حضور در مسجد امیرالمؤمنین علیهالسلام روستای ملایانبار و ضمن دیدار با مدیر کانون فرهنگی شهید ابومهدی المهندس در طرح تلاوت نور شرکت و با توجه به اهمیت انتخابات پیشرو و لزوم ارتقاء سواد رسانهای به بیان نکتهای از قرآن پرداختند.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری مسجد نیوز به نقل از مرکز رسانه کانون فرهنگی حاج قاسم، حمید پورقیومی، مدیر کانون حاج قاسم در جلسه طرح تلاوت نور ذیل آیات ۲۲ تا ۲۷ سوره نمل گفت: زمانی که حضرت سلیمان نبی علیهالسلام جویای هدهد شد و اندکی بعد هدهد آمد و گزارش داد، طبق آیه ۲۲، هدهد در گزارش خبری خود به حضرت سلیمان عليهالسلام میگوید من به خبری دست پیدا کردم که اولا، "أَحَطْتُ بِمَا لَمْ تُحِطْ بِهِ" است یعنی احاطه کامل بر صحت این خبر پیدا کردم، ثانیا، این خبر جزو اخبار "نَبَإٍ" میباشد، "نَبَإٍ" به اخبار مهم و با درجه اعتبار بالا اطلاق میشود، و ثالثا، بررسیهای من نشان داده که این اخبار، از اخبار یقینی و صد در صدی میباشد: "يَقِينٍ" ، آوردن صفت "يَقِينٍ" برای "نَبَإٍ" دیگر جای شک و شبهه را باقی نمیگذارد. لذا عزیزان هدهد به بیان یک خبری میپردازد که پس از تحقیقات و بررسیهایش به صحت آن خبر، یقین پیدا میکند و در گزارشش به حضرت سلیمان عليهالسلام آن را با جزئیات در آیات بعدی شرح میدهد.
اما واکنش حضرت سلیمان عليهالسلام در آیه ۲۷ بسیار جای تامل دارد و ایشان میفرمایند: "قَالَ سَنَنْظُرُ أَصَدَقْتَ أَمْ كُنْتَ مِنَ الْكَاذِبِينَ" ترجمه: "(سلیمان) گفت: «ما تحقیق میکنیم ببینیم راست گفتی یا از دروغگویان هستی؟" یعنی حضرت سلیمان عليهالسلام حتی به چنین خبری اکتفا نمیکند و دستور تحقیق و بررسی خبر را میدهد.
ایشان با اشاره به گسترش اینترنت و شبکههای اجتماعی بالاخص اخبار و اطلاعات منتشر یافته این روزهای کشور گفت: عزیزان در کانالها و گروههای واتساپی، تلگرامی و سایر شبکهها اخبار ضد و نقیض بسیاری رواج دارد که انتشار آنها قبل از بررسی و تحقیق یک کار غیرقرآنی است؛ حتی اگر از کانال معتبری هم خبری دریافت کردیم باید تحقیق کنیم تا از صحت آن مطمئن شویم.
ایشان با اشاره به محتواهای کانالهای مختلف شبکههای اجتماعی گفت: به عنوان مثال دیگری، بسیاری از افراد برای بالابردن بازدید و اعضای کانال اقدام به نشر احادیثی میکنند که منبع نداشته و خودشان منبعسازی میکنند؛ یعنی، در پایان احادیث منبعی حدیثی با جزئیات قرار میدهند تا مخاطب باور کند این حدیث، یک حدیث معتبر است، حال آنکه برخی از اینها اصلا در آن کتاب وجود هم ندارد، بنابراين باید مراقب عملیاتهای روانی افراد سودجو نیز بوده و زودباور نباشیم. چرا که حجم بالای رواج شایعات، ناشی از زودباوری مخاطبین است.
در پایان این جلسه حمید پورقیومی مدیر کانون فرهنگی حاج قاسم با آقای طهماسبی مدیر کانون شهید ابومهدی المهندس در ارتباط با برنامههای فرهنگی قرآنی تابستان امسال گفتگو کردند.
منبع: مسجد نیوز
N12520/U0/S1,2,/C17/T2