در جلسه مجازی قرآن صورت گرفت:
برخی اختلالات شخصیتی و رفتاری مانند عیبجویی و تمسخر محصول مستی و شهوت ثروت است/ ایمان بدون تعهدات عملی ارزشی ندارد

حمید پورقیومی، مربی و مدرس قرآن در جلسه چهارم کلاس حفظ تدبری جزء سیام با تشریح چرایی نزول سورههای همزه، عصر و تکاثر به بیان مهمترین و کاربردیترین نکات رفتاری در این سورهها پرداخت.
به گزارش خبرگزاری مسجد نیوز ایشان در ذیل سوره همزه گفت:
مستی و شهوت ثروت، باعث ایجاد اختلالات شخصیتی و رفتاری در انسان میشود که یکی از نتایج آن عیبجویی و تمسخر دیگران است. افرادی که در دنیادوستی غرق شدند و صرفا به ثروتاندوزی اهمیت میدهند، در درون خود دچار نوعی عقده حقارت شدید میشوند و برای مبارزه علیه حقارت خود و همسان کردن خودشان با فرد دیگر، به تمسخر روی میآورند... آنها در این دنیا با رفتار ناشایست خود، عزتنفس دیگران را از بین میبرند و قلب مستمندان را میسوزانند ولی پاسخ رفتار آنها چیزی جز "الَّتِي تَطَّلِعُ عَلَى الْأَفْئِدَةِ" نیست و خداوند در دنیا و آخرت قلب آنها را خواهد سوزاند.
ایشان در ادامه به بیان نکتهای مهم از سوره عصر پرداخت و گفت:
ایمان بدون تعهدات عملی، یک ایمان ارزشمند نیست، این یعنی اگر نماز بخوانی، روزه بگیری اما با ۵ سال قبلت، تفاوتی نداشته باشی، این یعنی ایمانت هنوز نمیتواند تو را رشد بدهد؛ باید توجه کرد که ادعای داشتن ایمان ثابت نمیشود مگر با تعهدات عملی.
مدیر کانون فرهنگی حاج قاسم سلیمانی در بخش دیگری از تدریس خود ذیل سوره تکاثر، با بیان تعاریف علمالیقین، عینالیقین و حقالیقین گفت:
علم الیقین، اولین و پایینترین مرتبه یقین است که با توجه به براهین و دلایل عقلی میتوانیم به آن برسیم، حالا همین سوره در آیه ۸ میفرماید: از نعمتهایی که به شما دادهایم سوال میشود، بنابراین، عقل هم یک نعمت است و راه سپاسگزاری از خدا و شکر این نعمت بزرگ، به کارگیری آن(=عقل) و انتخاب بهترین راه است.
نهضت حفظ جزء سیام قرآن کریم
منبع: مسجد نیوز
N12514/U0/S1,2,/C17/T2