روستای ۸۰۰ ساله ای که به تازگی صدای اذان در فضایش طنین انداز می شود

این روستا مسجدی نداشت و صدای اذان از آن شنیده نمی شد تا ۶ سال پیش که مسجدی در آن ساخته شد.
به گزارش مسجدنیوز، روستای «ده عباسی» شهرستان سنقر وکلیایی استان کرمانشاه، از جمله روستاهای واقع در غرب کشور است. روستایی که شاید تجربه آب و هوای زمستانی آن بیش از روزهای آفتابی، گرم و تابستانی باشد. با این وجود این روستا گزینه مناسبی برای کوهنوردان حرفه ای است.
اگر شما یک کوهنورد حرفه ای هستید می توانید به فاصله حدود سه کیلومتری این روستا بروید البته با تمام تجهیزات کوهنوردی و وسایل پیک نیک و اطراق چراکه روستای «ده عباسی» با وجود این طبیعت بکر، مهمان خانه یا مُتِل ندارد.
هرچند که شاید این مشکلات مربوط به امکانات در روستاهای متعددی در سطح کشور وجود داشته باشد اما با این وجود زمانی تعجب خواهیم کرد که بدانیم این روستا تازه پنج سال است که دارای مسجد شده است. روستایی با قدمت هشتصد ساله تا به امروز یک مسجد یا نمازخانه اختصاصی نداشته است و مردم در همان منزل خود نماز را اقامه می کردند تا اینکه حدود سال 1391 یکی از اهالی روستا به همراه همسرش تصمیم می گیرند تا روستا را از این وضع در بیاورند و مسجدی بسازند.
ساخت مسجد آن هم در روستایی با این ویژگی ها و جمعیت نه چندان زیاد در ابتدای امر حتی با تعجب اهالی مواجه شد با این وجود اما تصمیم بانیان ساخت مسجد قطعی بود.
محمدحسین عباسی که از سنگ بنا تا اتمام ساخت این مسجد از سوی او و همسرش پیگیری و انجام شد، به خبرنگار شبستان می گوید: روستای ما حدود شصت خانوار دارد. در طول این هشت قرن که از قدمت روستای می گذرد هیچ مسجدی نداشته است. من جانباز هستم و همسرم نیز بازنشسته است. وقتی بازنشست شدیم همسرم پیشنهاد داد که مسجدی بسازیم. استدلال همسرم این بود که در این مسجد هیچ گاه صدای اذان نمی آید و این خوب نیست و می خواهم این مسجد را بسازیم و خانه، خانه خداست حتما باقی مخارج ساخت مسجد را خدا می رساند.
وی ادامه می دهد: خلاصه کار را شروع کردیم، هرجا که می توانستیم رفتیم، بعد به تهران آمدیم و به مجمع خیرین مسجدساز مراجعه کردیم. آنجا نامه دادیم و حدود پنجاه میلیون به ما کمک شد. مبلغی هم از ده یاری گرفتیم و مردم روستا هم کمک کردند، مردم روستا هرچه در وسع شان بود کمک کردند، هرکسی هر چه قدر که می توانست کمک کرد. در کل کف هزینه های ساخت مسجد به صد و پنجاه میلیون رسید.
عباسی با اشاره به فضای مسجد می گوید: این مسجد دو طبقه دارد و شامل شبستان زنانه و مردانه می شود. همچنین سرویس بهداشتی و آَشپزخانه جداگانه برای بخش زنانه و مردانه به تازگی راه افتاده است و مسجد از نظر بنا در حال حاضر هیچ کم و کسری ندارد، تنها مشکل ما این است که (خانه عالم) نداریم، طبیعتا وقتی خانه عالم نداشته باشیم امام جماعت هم نداریم. اگر تنها یک سوییت ساده هم داشته باشیم می توانیم امام جماعت داشته باشیم.
این خیر مسجدساز افزود: برای ساخت این مسجد سختی فراوانی را متحمل شدیم. فاصله روستای ما تا شهرستان سنقر چهارده کیلیومتر است. از طرف دیگر راه رسیدن به روستا هم خاکی است، حدود پانصد متر از جاده نیاز به آسفالت کاری دارد، از سمت گورستان روستا حدود دویست متر و تا محل مسجد سیصد متر زمین خاکی است که نیاز به آسفالت دارد و امیدوارم که این مشکل رفع شود.
وی در پایان با تاکید مضاعف بر لزوم حضور امام جماعت در مسجد سیدالشهدا(س) روستای «ده عباسی» می گوید: تنها مشکل ما این است که خانه عالم نداریم، امیدوارم که بعد از گذشت این مدت و ساخت مسجد بتوانیم این مشکل را با یاری خیرین حل کنیم.
گفتنی است مسجد سیدالشهدا(ع) روستای «ده عباسی» سال 1391 با یاری مجمع خیرین مسجدساز به ثمر رسید.
21مرداد94
منبع: شبستان
N1234/U0/S2,/C22/T1