مسجد رستم پاشا یادگاری از تاریخ ترکیه
مسجد رستم پاشا در قلب شبه جزیره تاریخی استانبول واقع شده و توسط معمار سینان در سال ۱۵۶۱ ساخته شده است.
به گزارش پایگاه خبری مسجد نیوز: مسجد رستم پاشا در قلب شبه جزیره تاریخی استانبول واقع شده و توسط معمار سینان در سال 1561 ساخته شده است. اگر با تور استانبول به امینونو بروید مسجد رستم پاشا را درست در مقابل پل گالاتا مشاهده خواهید . این مسجد یکی از بزرگترین مساجد استانبول نیست اما دارای خواص منحصر به فرد خود است که باعث می شود مقداری وقت بازدید از آن جالب باشد
مسجد رستم پاشا یکی از بناهای تاریخی ترکیه در شهر استانبول واقع شده و در قرن 15 میلادی توسط معمار برجسته، معمار سینان ساخته شد. اگر با تور استانبول به امینونو بروید مسجد رستم پاشا را درست در مقابل پل گالاتا مشاهده خواهید . این مسجد یکی از بزرگترین مساجد استانبول نیست اما دارای ویژگی های منحصر به فرد خود است که باعث می شود مقداری وقت بازدید از آن جالب باشد. مسجد رستم پاشا تا حدی در آتش سوزی بزرگ سال 1666 و همچنین زلزله 1776 آسیب دیده است.
پس از این دو فاجعه ، به سرعت توسط سلاطین عثمانی تعمیر و نوسازی شد. استانبول دارای مساجد بسیار زیبا ، هیجان انگیز و بزرگ است اما مسجد رستم پاشا با وجود کوچک بودن باید در صدر این فهرست قرار داشته باشد. به محض ورود به مسجد ، می خواهید وارد دنیای دیگری شوید. کاشی های باورنکردنی ایزنیک ، معماری دقیق و احساس زندگی معنوی اسلام و مسلمانان از جمله شگفتی های این مسجد است.
در اطراف مسجد رستم پاشا مسجد فیروز آقا ، مسجد نورووسمانیه ، بنای تاریخی کوه کوهی هان ، بازار بزرگ و سایر مکان های دیگر را می توان مشاهد کرد. مسجد رستم پاشا یک موزه نیست. این مکان مذهبی فعال برای همه مردم است. در نماز صبح در طلوع آفتاب باز خواهد بود و بعد از نماز شب بسته خواهد شد. می توانید هر روز در طول روز از آن بازدید کنید اما این نکته را نیز بدانید که ورودی مسجد در طول نماز محدود خواهد شد. به طور کلی ، نماز بیشتر از 20 دقیقه بیشتر از نماز جمعه طول نمی کشد. جمعه ها ، ظهر نماز می خواند و مسجدی شلوغ خواهد بود. حداکثر یک ساعت طول خواهد کشید. بنابراین می توانید یک وعده غذایی میل کنید یا قهوه بنوشید تا مدتی را برای بازدید از مسجد بگذرانید. همچنین هزینه ورود به مسجد هزینه ای ندارد اما اگر می خواهید کمکهای مالی انجام دهید ، توسط مسئولان پذیرفته می شود.
احتمالاً یک یا دو ساعت برای بازدید از مسجد کافی است و جزئیات کاشی های ایزنیک را بازرسی خواهید کرد. نمای داخلی مسجد با رنگ آبی طراحی شده است. نورپردازی مسجد به صورت کاملا زیبا و بی بدیل توسط حدود 200 پنجره شیشه ای طراحی شده است. خطاطی های زیبای داخل مسجد که ایات قران می باشد توسط خطاط مشهورسید کاسم گوباری نوشته شده اند . گنبد اصلی مسجد دارای 28 پنجره و گنبدهای کوچک فرعی نیز دارای 14 پنجره می باشد. شیشه های رنگی زیبای مسجد رستم پاشا از هدایایی بود که از کشور ایتالیا برای سلطان فرستاده بودند. بسیاری از این پنجره های رنگی در حال حاضر با نسخه های مدرن جایگزین شده اند که کمترین مزیت هنری ندارند. ارزش اصلی مسجد رستم پاشا به خاطر نقش های زیبا مانند نقش گل میخک، گل مینا، گل لاله، گل رز و گل زنبق است که به روی کاشی ها آن حکاکی شده است. مکان قرارگیری این مسجد تاریخی که در بالای یک تپه و بر فراز بازار شلوغ بوده است باعث شده است که این بنا در معرض کمترین خطرات طبیعی و انسانی قرار بگیرد.
منبع: مسجد نیوز
N11293/U30/S1,2,3,4,7,/C50/T1