مسجد سلیمانیه استانبول
یکی از بناهایی که سالانه گردشگران بسیار زیادی را از سرتاسر جهان به سوی خود جذب میکند مسجد سلیمانیه استانبول است که از جمله مساجد معروف دوره عثمانی ترکیه است.
به گزارش پایگاه خبری مسجد نیوز: در بناهای باستانی عثمانیان دو چیز دارای اهمیت بسیار زیادی است که در نگاه اول به چشم بیننده می آید یکی از آنها این است که مکان این بنا ها با تفکر و ظرافتهای بسیار خاصی همراه بوده است و دوم اینکه بین کلیت این بنا ها که توسط عثمانیان ساخته شده است انسجام و یگانگی همیشه وجود داشته است.
تفاوتی نمیکند که در بلندی باشد و یا در مکان های پست اما طوری ساخته شده است که هر چقدر هم به دور دست ها نگاه کنید همواره می توانید آسمان را نظاره گر باشید و فضای بسیار وسیعی را در مقابل خود می بینید.
تاریخچه مسجد سلیمانیه استانبول
این مسجد که دارای عظمت بسیار زیادی می باشد که در سال ۹۶۴ هجری قمری معادل ۱۵۵۶ میلادی توسط سلطان سلیمان یکم بنیانگذاری شد این پادشاه دارای نام های دیگری از جمله "بزرگ ترین" و "عالی ترین" در تاریخ ترکیه شناخته شده است مسجد سلیمانیه استانبول یک حیاط اندرونی دارد که در اطراف آن چهار منار قرار گرفته است و تعداد مناره هایی که در این ساختمان به کار رفته است معنای نمادین دارد به این حالت که پادشاه آن زمان قصد داشته است که عنوان کند که خود چهارمین پادشاه سرزمین عثمانی بعد از فتح قسطنطنیه بوده است.
مسجد سلیمانیه استانبول علاوه بر اینکه یک مکان برای عبادت می باشد مانند دیگر مساجد امپراطوری این شهر یک بنیاد خیرخواهانه نیز بوده است.در داخل این مسجد بیمارستان مدرسه آشپزخانه و کاروانسرا برای استراحت مسافران حتی حمام وجود داشته است و یک سیستم رفاهی کامل بوده است و روزانه هزار فقیر از شهر مسلمان و مسیحی تا یهودی را غذا میداده است موقعیت مکانی مسجد سلیمانیه
در نوک تپه ای در منطقه کانتار جیلار بین یک وزارتخانه و دفتر شیخ الاسلام مسجد قرار گرفته است و با عظمت خود به سمت آسمان کشیده. در این شهر دو قاره اروپا و قاره آسیا به یکدیگر پیوند داده شدهاند و دو دریایی که استانبول را احاطه کرده است کاملاً از داخل مسجد سلیمانیه استانبول دیده می شود. معماری مسجد سلیمانیه استانبول بناهایی که توسط عثمانیان ساخته شده است همواره بینندگان را به خود جذب میکند و تمام جزئیات به کار رفته در این ساختمان با داشتن زرق و برق های بسیار دارای ظرافت های بصری و تزئین های صورت گرفته برای حفظ سادگی و منحصر به فرد بودن این گونه بناها می باشد.
معمار مسجد سلیمانیه استانبول
معمار این بنا یک معمار معروف ملقب به استاد سینان و شاگردانش در استانبول کنونی است و یک بنای تمام و کمال از هنر عثمانیان می باشد در دو طرف محراب کاشی های بزرگی که سوره فاتحه و سوره آغازین قرآن بر روی آن نقش بسته است زیبایی این معماری را صد چندان کرده است. داخل مسجد دارای وسعت بسیار زیادی می باشد و تقریباً مربعی ۵۸ متر در ۵۹ متر است و معمار این بنا تلاش بسیار زیادی نمود تا وسعت آن به اندازه مسجد ایاصوفیه باشد.
مسجد دارای رستوران های شکیل و غذای سنتی می باشد که در آنجا سرو می شود و دارای آشپزخانه و حمام می باشد و آموزش فقه اسلامی در آن انجام می پذیرد و یک بیمارستان و مدرسه طب، یک کاروانسرا برای رهگذران و گردشگران و یک دبستان دارد و بعضی از این مکان ها مانند حمام و عمارت برای بازدید علاقمندان باز می باشد.
نکاتی قبل از رفتن به مسجد سلیمانیه ترکیه
ورودیه مسجد سلیمانیه استانبول رایگان می باشد و به بازدیدکنندگان اجازه می دهند که به راحتی از این بنا عکاسی نمایند.
قبل از رفتن به این مکان دوربینهای حرفهای خود را ببرید تا عظمت این بنای تاریخی را به ثبت برسانید.
منبع: مسجد نیوز
N11222/U30/S1,2,3,4,7,/C50/T2