رفع خطر رطوبت از مسجد جامع خمین

رئیس گروه مرمت اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری از مرمت جزئی مسجد جامع خمین خبر داد.
به گزارش مسجدنیوز،صغری نیکپور رطوبت ناشی از پایینتر بودن بنا نسبت به کف حیاط را عامل تهدید این اثر عنوان کرد و گفت: جهت جلوگیری از خطرات احتمالی، کانال دفع نم زده شد که دوباره شاهد رطوبت در این مجموعه نباشیم.
وی در پاسخ به این سؤال که رطوبت وارده چه خساراتی را در پی داشته است، عنوان کرد: بخشی از آجرها و ازاره مسجد به علت این رطوبت مورد آسیب قرار گرفت.
این کارشناس مرمت اعتبار تخصیص داده شده جهت رفع آسیبهای وارده را حدود 35 میلیون تومان عنوان و بیان کرد: آجرهای فرسوده در جریان مرمت جزئی تعویض و نیز قسمتهای آسیبدیده بازسازی شدهاند.
نیکپور ادامه داد: کفسازی و کف فرش بخشی از نقاط مسجد نیز که نیاز به مرمت داشت، انجام شده است.
مسجد جامع خمین با معماری متعلق به دوره قاجاریه و مساحتی سه هزار مترمربعی در انتهای بازار خمین یکی از آثار تاریخی این شهر بوده که به ثبت ملی رسیده است.
این مسجد در معماری از دو سبک قدیم و جدید بهره برده است، معماری قدیمی مسجد در سمت غرب و معماری جدید در سمت شرق آن قرار دارد.
بافت معماری قسمت قدیمی مسجد بیش از یک متر در عمق زمین احداث شده است. کل سقفهای آن توسط آجرهای پخته به رنگ قرمز و نخودی در قالب طاق بر روی ستونهای قطور آجری ساخته شده است.
بافت کالبدی این مسجد طوری طراحی شده که در زمستان هوای داخل آن گرم و در تابستان خنک است. دیگر ویژگی این مسجد شبستان آن است که 22 ستون در کنارهها و 18 ستون در وسط مسجد و طاق ضربی شکل در هفت ردیف دارد و مساحت آن 400 متر مربع است.
برای ورود به این مسجد باید چند پله را به سمت پایین طی کرد و بعد وارد محوطه داخلی مسجد شد.
منبع: ایسنا
N1024/U0/S2,/C28/T1