«مسجد همام»، شاهکار معماری ۲۶۲ ساله مصر
مسجد«شیخ العرب همام» شاهکار معماری دوره عثمانی در فرشوط مصر است که از مهمترین بناهای معماری اسلامی در این کشور به شمار می آید.
به گزارش پایگاه خبری مسجد نیوز به نقل از اخبار الیوم، مسجد«شیخ العرب همام» یک شاهکار معماری 262 سال پیش در شهر فرشوط مصر است که در دل خود حکایت های تاریخی از قهرمانی های شیخ العرب همام سازنده این مسجد دارد.
این مسجد از مهمترین آثار معماری اسلامی در مصر به ویژه روستای فرشوط در استان قنا که در کرانه غربی رود نیل قرار دارد، است. مساحت داخل آن 559.13 متر مربع است.
مسجد شیخ العرب همام در سال 1171 هجری(1757 میلادی) به دست شیخ العرب همام تاسیس شد و سال تاسیس آن در یک لوح چوبی در آستانه ورودی مسجد قرار گرفته شده است.
گلدسته این مسجد با آجرهای سوخته از داخل و خارج ساخته شده و در شمال غربی آن قرارگرفته شده است .نمای ورودی شرقی و شمالی و محراب ها و رواق های مسجد با سنگ آهک و آجر های کوچک به رنگ سرخ و سیاه است. نمای اصلی این مسجد در بخش غربی است که شعر عربی بر آن نوشته شده است. در این ساختمان در پیوستگی این سازه ها از خشت و آهک و ملاط سیاه رنگی در مکان مختلف استفاده کردند.
سبک معماری این مسجد به سبک مصر قدیم انجام گرفته است که بهترین روش و سبک استفاده شده در این ساختمان است. این مسجد از صحن سرگشاده است و آن را رواق هایی از چهار طرف احاطه می کند. همچنین سقف این مسجد با گتیبه چوبی که بر روی آن قصیده معروف البردة نوشته شده است، احاطه می شود.
شاید مهمترین ویژگی این مسجد جامع، گلدسته آن است که متشکل از سه طبقه است. طبقه سوم ستون کوچکی است که هلالی برآن قرار دارد. این گلدسته مشابه گلدسته مسجد الکاشف در سوهاج و گلدسته مسجد المتولی در جرجا است.
منبع: شبستان
N10117/U30/S1,2,3,4,7,/C50/T1